Putin ne kadar silah sattığını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2019 yılında 13 milyar dolarlık silah sattıklarını açıklayarak, "Yaptırımlara ve haksız rekabetin artmasına rağmen küresel silah pazarında Rusya’nın pozisyonu daha da güçleniyor" dedi.

DÜNYA 16.12.2019, 16:01
Putin ne kadar silah sattığını açıkladı

Yabancı devletlerle askeri teknik iş birliği komisyonu toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl silah ihracatının geçen yıla göre yükseliş kaydettiğini açıklayarak, 2019 bitmeden satışın 13 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

Rusya’nın silah ticaretine ilişkin bilgiler veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus silah ve askeri teçhizat ihracatının arttığına vurgu yaparak, "2019 yılında 13 milyar dolar değerinde silah satışı yapıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 2 milyar dolardan daha fazla. Yaptırımlara ve haksız rekabetin artmasına rağmen küresel silah pazarında Rusya’nın pozisyonu daha da güçleniyor." dedi.

558 milyon dolarlık yeni anlaşma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sene yabancı ülkelerin, Rusya’da düzenlenen farklı fuarlarda savunma sanayisinin başarıları ile tanıştığını hatırlattı.

Bu fuarlarda beşinci nesil Su-57 model savaş uçağı, Mi-38T model ağır yük taşıma helikopteri ve dördüncü nesil orta menzilli uçaksavar füze sistemi Viking gibi askeri araç ve silahların tanıtıldığını anımsatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu fuarlarda yaklaşık 35 milyar rublelik (558 milyon dolar) anlaşma imzalandı. Genel olarak Rus silahlarının sipariş portföyü istikrarlı bir seviyede bulunuyor ve 50 milyar doları aşıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Lideri Vladimir Putin, silah satışı konusunda Afrika kıtası dahil Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri ve diğer geleneksel ortaklara önem verilmesi gerektiğini kaydederek, Afrika ülkelerine yönelik uygun ve esnek ödeme koşullarında silah satış anlaşmaları üzerinde çalışılmasını istedi.

Yorumlar (0)