Putin karşıtı iş adamı ABD’de ölü bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı olan iş adamı ABD'nin başkenti Washington'da ölü olarak bulundu.

DÜNYA 18.08.2022, 11:39 18.08.2022, 17:40
Putin karşıtı iş adamı ABD’de ölü bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtlığı ile tanınan Letonya asıllı iş adamı Dan Rapoport'un gizemli ölümü dünya basınında gündem oldu.

Rus medyası açıkladı

Rus medyası, Rusya Devlet Başkanı Putin’e eleştiri yapan Letonya asıllı Amerikalı yatırım bankacısı Dan Rapoport’un Washington’da ölü bulunduğunu açıkladı.

Rus Tatler dergisinde yayımlanan haberde, 52 yaşındaki Rapoport’un ABD’nin başkenti Washington’daki bir parkta yüklü miktarda para ve intihar notu ile ölü bulunduğunu öne sürdü.

İş adamının eşi intiharı yalanladı

Fakat Rapoport'un eşi Alena, basında yer alan intihar haberini yalanlayarak, herhangi bir intihar notunun bulunmadığını söyledi. Ayrıca Rapoport'un eşi Alena, kocasının şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Putin karşıtı protestolardan sonra Rusya’yı terk etti

Rapoport, 2012 yılında Rusya’daki Putin karşıtı protestolarından sonra ABD'ye taşınmış ve 2016 yılına kadar da burada yaşamıştı.

2016 yılında Kiev’e taşınan Rapoport, Washington’daki evini ise ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın seçimi kazanmasından sonra Trump’ın kızı Ivanka ile eşi Jared’a satmıştı.

Rapoport, Ukrayna yanlısıydı

Rapoport'un hapiste yatan Rus muhalif lider Aleksi Navalni ile Ukrayna yanlısı olduğu biliniyordu.

Yorumlar (0)