Putin karar aldı: Rusya 1 hafta kapanmaya gidiyor

Haber merkezlerine bugün yansıyan haberlere göre Rusya, koronavirüsle mücadele sürecinde ölüm ve vaka sayılarının sürekli artması nedeniyle tekrar kapanma kararı aldı. Putin’in onayladığı karara göre; çalışanlar 1 hafta boyunca ücretli sayılacak.

DÜNYA 20.10.2021, 16:53
Putin karar aldı: Rusya 1 hafta kapanmaya gidiyor

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, günlük can kaybının binli rakamları aştığı ülkede işyerlerinin 30 Ekim 2021 tarihinden itibaren kapanacağını ilan etti. Putin yaptığı açıklamada, vaka sayılarının rakamlarına göre bazı bölgelerde daha erken tarihte kapanmalar olabileceğini ifade ederken, çalışan işçilerin de ücretli izinde gösterileceğini belirti.

Alınan tüm önlemlere rağmen, koronavirüs vaka sayılarının sürekli arttığı ülkede devlet başkanı Vladimir Putin radikal bir karara imzasını attı. Buna göre iş yerleri 30 Ekim-7 kasım tarihleri arasında tam 1 hafta boyunca kapalı kalacak.

"Başka ülkeler de kapanır mı?" endişesi

Rusya’da yapılan test sonuçlarına göre, geçtiğimiz gün 34 bin 325 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Bin 28 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya’nın kendi ürettiği aşısı Sputnik V’in olmasına rağmen, toplumda genel bir bağışıklık kazanılmamış olması soru işaretlerine neden oldu.

Rusya’nın başını çektiği kapanma kararından sonra kritik eşikteki başka ülkelerin de böyle bir karar alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)