Putin kan kanseri mi? Rus oligarkın ses kaydı sızdı 

Bir süredir gündemde olan Rus lider Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin yeni bir daha iddia ortaya atıldı. Bir Rus oligarkın, batılı bir iş ortağı ile yaptığı telefon konuşmasında Putin’in kan kanseri olduğunu söylediği ve bunun ses kaydının bulunduğu öne sürüldü. 

DÜNYA 17.05.2022, 12:58
Putin kan kanseri mi? Rus oligarkın ses kaydı sızdı 

22 yıldır Rusya’ya liderlik yapan 69 yaşındaki Vladimir Putin, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları ile dünya basınında yer buluyor. Putin’in kanser olduğuna ilişkin pek çok iddia ortaya atılırken, Rus liderin elinin bazı görüntülerde kontrolsüz şekilde titrediği anlar ise uzun süre gündemde kaldı. 

Batılı iş ortağına her şeyi anlattı

Vladimir Putin’in sağlık durumu ile ilgili bir Rus oligarkın yeni iddiaları ise bu tartışmayı bir kez daha gündeme taşıdı. Batılı bir iş ortağı ile telefonda görüşen Rus oligarkın, Putin’in kan kanseri olduğunu belirttiği ve bu sözlerin ses kaydının bulunduğu belirtildi. 

“Hepimiz Putin’in ölmesini arzuluyoruz”

İş ortağı ile yaptığı telefon konuşmasında, Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırı emrini vermeden önce kan kanseri sebebiyle sırtından operasyon geçirdiğini belirten Rus oligark, “Rusya’da ekonomi hepimiz için çok büyük hayal kırıklığı. Hiçbirimiz iş yapamaz hale geldik ve herkes büyük sıkıntı yaşıyor. Aslında hepimiz Putin’in ölmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Rus oligarktan Putin hakkında çok konuşulacak sözler

Telefon görüşmesindeki konuşmasına devam eden oligark, “Putin yalnızca Rusya ekonomisini değil, Ukrayna’nın ve diğer pek çok ülkenin ekonomisini de darmadağın etti. Ne yaptığını bilmiyor, problem kafasında. Bu adam tam anlamıyla bir çılgın ve dünyadaki tüm düzeni mahvediyor” şeklinde konuştu. 

Konuşma, izinsiz bir şekilde kayıt altına alındı

Haberin detaylarını okuyucuları ile paylaşan New Lines dergisi, telefon görüşmesi yapan batılı iş insanının, Rus oligarkın zarar görmemesi adına kendisinin ismini vermek istemediğini duyurdu. Konuşmayı izinsiz olarak kaydettiğini açıklayan iş insanı, bu sözlerin kendisini çok şaşırttığını dile getirdi.  

Rus liderin halsiz ve yorgun görüntüleri yeni tartışmaları başlattı

Ortaya çıkan ses kaydının mart ayına ait olduğu belirtilirken, Putin’in Zafer Günü başta olmak üzere pek çok kamuoyu önündeki etkinlikte güçsüz ve halsiz görüntüsü bir kez daha tartışmaya açıldı. Bir süredir siyasi liderleri 6 metrelik uzun bir masada ağırlayan Putin’in, bozulan sağlığı sebebiyle bu tür önlemler aldığı öne sürüldü. 

Putin, masaya tutunduğu görüntülerle dikkat çekmişti

Vladimir Putin, kısa süre önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede masaya sıkı sıkıya tutunduğu görüntülerle merak uyandırmıştı. Sağ eliyle masayı sert şekilde kavrayan ve dakikalarca bırakmayan Putin’in elini kontrol altına almakta zorlandığı ve bu sebeple böyle bir yöntem belirlediği iddia edildi. Kremlin tarafından da yayımlayan görüntülerde Rus liderin ayaklarını da sürekli hareket ettirdiği ve gergin bir ruh hali içerisinde olduğu göze çarptı.  

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden memurlara uyarı

Putin’in sağlık durumu ile ilgili konuşan eski MI6 Başkanı Sir Richard Dearlove ve eski NATO Danışmanı Profesör Gwythian Prins, Rus liderin sinir sistemi bozukluğu yaşadığını öne sürdüler. New Lines dergisinde bir başka iddia daha ortaya atılarak, Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından kurum memurlarına Putin’in sağlığı hakkında herhangi bir spekülatif söyleme dahil olmamaları yönünde uyarı yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rus araştırmacı Christo Grozev, “Bu tür uyarılar hem başkanlara hem de bölge şeflerine yapılıyor. Bu tür spekülasyonlara zemin hazırlayacak bir durumun oluşmasına fırsat vermek istemiyorlar. Ancak memurlara yapılan bu talimat aksi yönde bir etki oluşturdu. Bu uyarılarla birlikte Putin’in gerçekten büyük bir hastalık içinde olduğu düşünülmeye başlandı” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)