Putin'in sürprizi onay aldı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnamelerin ardından eski Başbakan Dmitriy Medvedev, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı oldu. 

DÜNYA 16.01.2020, 17:57 16.01.2020, 17:59
Putin'in sürprizi onay aldı!

Rusya'da hükümetin istifasının ardından Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin, başbakanlık görevine atandı. 

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle Mişustin, Rusya'nın yeni başbakanı oldu. 

Rus lider tarafından imzalanan başka bir kararnameyle de Dmitriy Medvedev, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı oldu.        

Ne olmuştu?

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte canlı yayına katılan Başbakan Dmitriy Medvedev, hükümetin istifa edeceğini duyurmuştu. 

Medvedev'in başbakanlık yerine "güvenlik konseyi başkan yardımcılığı" görevini üstleneceği ifade edilmişti. 

Putin, Medmedev'in istifası üzerine boşalan başbakanlık koltuğuna Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin'i önermişti. 

Kremlin'in yaptığı açıklamada, "Başkan Vladimir Putin, Mihail Mişustin ile toplantı yaptı ve kendisine başbakanlık görevine geçmesini önerdi. Olumlu yanıt alan Putin, Mişustin’in başbakanlık görevine adaylığını (Rusya parlamentosunun alt kanadı) Devlet Duması’nın onayına sundu." ifadeleri kullanılmıştı. 

"Putin'e baskı vardı"

Hürriyet Gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in görevi bırakması ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in boşalan başbakanlık koltuğuna Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin'i önermesine ilişkin açıklamada bulunmuştu. 

Hacıoğlu, son 3-4 yıldan beri halk arasında Medvedev hükümetine yönelik bir memnuniyetsizliğin olduğunu kaydederek, "Medvedev daha ılımlı, daha liberal tarafın temsilcisi olarak görülüyordu. 'Bunlar işe yaramıyor, hükümeti değiştir' diye Putin'e bir baskı vardı." demişti. 

"Teknokrat bir isim"

Uzun zamandır bu konunun Rusya ve Moskova'da tartışıldığını belirten Hacıoğlu, "Bunu niye şimdi yaptı sorusuna yanıt ararsak; yeni atanacak Başbakan biraz teknokrat bir isim. Aslında bu isim Putin'in kemer sıkma politikası istediğini gösterdi." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)