Putin'in sır gibi sakladığı nükleer çanta ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer füze fırlatma düğmesi bulunan çantası ilk defa görüntülendi. 

DÜNYA 09.12.2019, 16:57
Putin'in sır gibi sakladığı nükleer çanta ortaya çıktı!

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi yayın organı Zvezda, Devlet Başkanı Vladimir Putin döneminde geliştirilen ve nükleer füze fırlatma düğmesi bulunan çantanın görüntüsünü yayınladı. 

Pek çok Sovyet lideri tarafından kullanılan ve Rusya'nın ilk başbakanı Boris Yeltsin'in ardından Vladimir Putin'in de yanından ayırmadığı nükleer çantanın sırrı gözler önüne serildi. 

Askerî uzman Aleksey Egorov, Zvezda TV’deki bir programda gizemli çantanın görüntülerini yayınladı. Tüm ayrıntılarıyla incelenen çantanın tarihsel süreci de anlatıldı. 

Çantanın Sovyetler Birliği döneminde "Kazbek" ismiyle kullanıldığını kaydeden uzman, burada askerî komuta merkezine kodlar göndererek muhtemel bir savaşı başlatma talimatının verilmesinin amaçlandığını ifade etti. 

Vlamidir Putin'in devlet başkanlığına seçilmesinin ardından geliştirilmeye başlanıldığı bildirilen çantaya "Çeget" isminin verildiği aktarıldı. 

Çalışma sistemi gösterildi

Askerî uzman, çantanın çalışma sistemini gösterdi. Flash bellek aracılığıyla daha önce oluşturulan savaş talimatı kodlarının komuta merkezine iletildiğini belirten uzman, nükleer başlıklı balistik füzelerin bu komut ile birlikte ateşlenebileceğini kaydetti. 

Programda nükleer savaş talimatı verilen çantanın yanında iki çantanın daha yer aldığı, bu çantaların da doğrudan komuta merkezleri ile bağlantıya geçtiği ifade edildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu çantayı neredeyse her yurt dışı seyahatinde ve Rusya'nın uzak noktalarında düzenlenen toplantılarında yanında götürüyor.

Programda, çantayı taşıyan kişinin de bu çanta üzerinde uzmanlaşmış bir asker olduğu ifade ediliyor. 

Çantanın iki önemli düğmeye sahip olduğu, beyaz düğmeye basıldığı an özel kodların stratejik füze merkezlerine gönderildiği ve doğrudan talimatın gerçekleştiği belirtiliyor. 

Yorumlar (0)