"Putin'in sarayı" yalan çıktı!

Küresel güçlerin itibar suikastı için kullandığı "saray" operasyonu son dönemlerde Erdoğan ve Putin üzerinde kullanılıyor. Küresel güçler ve Türkiye'deki hizmetkârları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin "Erdoğan'ın sarayı" gösterirken, aynı güçler ile Rusya'daki hizmetkârları da Putin'le hiç ilgisi bulunmayan bir sarayı "Putin'in 1,4 milyarlık sarayı" diye dünyaya yurtturmaya çalışıyor.

DÜNYA 25.01.2021, 17:08 26.01.2021, 14:44
"Putin'in sarayı" yalan çıktı!

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve uzun süredir onlarca fotoğraf eşliğinde "Putin Karadeniz’de kendisi için 1,4 milyar dolara saray yaptırdı" iddialarının yer aldığı operasyona Devlet Başkanı Vladimir Putin, üniversite öğrencileriyle söyleşisinde cevap verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özellikle son günlerde Rus muhalif Aleksey Navalnıy’nın ısıtarak yeniden gündeme getirdiği iddianın en küçük bir doğruluğunun olmadığını, sosyal medyada Putin'in sarayı diye gezen hiçbir mülkün kendisine ait olmadığını, herhangi bir akrabasının da bu tür mülklerinin olmadığını, ne kendisinin ne de akrabalarının hiçbir zaman böyle bir mülke sahip olmadıklarını, bu iddiaların son 10 yıldır arsız biçimde dolaşımda tutulduğunu, buradaki amacın Rus halkının beyinlerini yıkamak olduğunu ifade etti.

Ticaretin kendisine uygun olmadığını ve bu yüzden ticaretle hiçbir zaman ilgilenmediğini belirten Vladimir Putin, son dönemlerde bu tür iddiaların kasıtlı olarak bir araya getirildiğini, bunun beyin yıkama operasyonu olduğunu kaydederek, kendisinde böyle bir tapu ya da fatura olmadığını, iddia sahiplerinin "Putin'in sarayı" dedikleri mülk ya da mülklerin tapu veya faturalarını göstermeleri gerektiğini ifade etti.

23 Ocak 2021 tarihinde Rusya çapında başlayan protesto gösterileri ile ilgili de konuşan Putin, herkesin fikirlerini belirtme hakkı bulunduğunu fakat bunun hukuki çerçevede olması gerektiğini, bu tür protestolar sebebiyle herkesin zarar gördüğünü, gençlerin yıkıcı protesto gösterilerine çağrılmasının yanlış olduğunu, bu tür olayları terör gruplarının yaptığı şeyler olduğunu söyledi.

"Putin saray yaptırdı" iddiaları

18 Aralık 2020 tarihinde tutuklanan Rus muhalif Navalnıy'na ait YouTube kanalında yayımlanan ve 87 milyon insanın izlediği "Putin için saray: En büyük rüşvetin tarihi" adlı videoda, Vladimir Putin’in Karadeniz kıyısında şahsı için 1,4 milyar dolar maliyetle saray yaptırdığı iddia ediliyordu.

Sarayın, "dünyanın en pahalı sarayı" olduğu belirtiliyor ve sarayın inşaatı için harcanan paranın "Putin tarafından alınan rüşvetler" ile karşılandığı ileri sürülüyordu.

Yorumlar (0)