Putin imzaladı: Ukraynalılar için yeni dönem

Putin, Ukrayna'nın bütün bölgelerinde ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştıran karara imza attı.

DÜNYA 11.07.2022, 20:22 12.07.2022, 11:44
Putin imzaladı: Ukraynalılar için yeni dönem

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi üzerinden de yayımlanan karar doğrultusunda, Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus vatandaşlığı verilmesini kolaylaştırması öngörülen kararnamenin kapsamını bir miktar daha genişletti.

Bahse konu kararla, sözde Luhansk ve Donestk cumhuriyetlerinde ikamet edenlerin yanı sıra Ukrayna'nın bütün bölgelerinde devamlı olarak ikamet edenler, Rus vatandaşlığına kabul edilmek için basitleştirilmiş müracaat yapma hakkı kazandı.

Putin, 2019 yılında imza attığı kararla Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk bölgelerinde ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına alınmasında kolaylık sağlamıştı. 25 Mayıs tarihinde ise Ukrayna'nın Zaporijiya ve Herson bölgelerinde ikamet edenler de buna dahil olmuştu.

Bugün Erdoğan ile görüşmüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede, Suriye'deki son durumun yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracatı için güvenli koridorlar oluşturulmasına ilişkin hususlar ele alındı.

Görüşmede, Suriye'deki hudut ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem verdiğinin altını çizen Erdoğan, BM'nin (Birleşmiş Milletler) Karadeniz'de tahıl ihracatı için güvenli koridorlar oluşturulması planı ile ilgili harekete geçme vaktinin geldiğini kaydetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın adil ve kalıcı bir sulhla, müzakereler yoluyla sonlandırılması gerektiğini tekrarlayan Erdoğan, Türkiye olarak şu ana değin olduğu gibi müzakere sürecinin tekrar canlandırılması için her türlü katkıyı vermeye hazır durumda olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)