Putin imzaladı: Para yardımı yapılacak

Putin, Ukrayna'daki savaşta yaşamını yitiren Rus askerlerinin ailelerine para yardımı yapılmasını öngören karara imza attı.

DÜNYA 03.01.2023, 20:05
Putin imzaladı: Para yardımı yapılacak

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşta can veren Rus askerlerinin ailelerine 5 milyon ruble (yaklaşık olarak 1,3 milyon lira) yardım verilmesini öngören karara imza attı.

Rusya Federasyonu Devlet Yasa Bilgi internet adresinde, Rus askerleri, kolluk kuvvetleri ve ailelerine yönelik ek sosyal garantileri içeren Vladimir Putin'in imzaladığı karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Ödeme bir kereye mahsus yapılacak

Karar doğrultusunda, Ukrayna'da sürmekte olan 'özel askeri operasyon' sırasında yaşamını yitiren askerlerin, Rusya Ulusal Muhafız ve İçişleri Bakanlığı mensuplarının ailelerine, bir kereye mahsus 5 milyon ruble ödeme yapılacak. 

Ayrıca bahse konu kimselere yaralanması, şok ve travma geçirmesi durumunda ise 3 milyon ruble (yaklaşık olarak 790 bin lira) ödeme yapılacak.

İmzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe giren karar, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana yaşamını yitiren askerlerin ailelerini ve yaralananları kapsıyor.

Yorumlar (0)