Rusya’dan Hafter’e büyük destek

Libya ordusu, bugün iki Rus askeri kargo uçağının Hafter milisleri kontrolündeki Sirte kentine iniş yaptığını duyurdu.

DÜNYA 09.08.2020, 23:22 12.01.2021, 16:55 Hanife
Rusya’dan Hafter’e büyük destek

Libya’da 4 Nisan 2019 tarihinde Rusya, Fransa, BAE ve Mısır’ın desteğini alan darbeci Hafter, milislerine saldırı emri vermiş ve ülkede 14 ay sürecek şiddet sarmalını başlatmış oldu.

Libya ordusu 25 Mart’ta başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu ile Türkiye’ninde desteğini alarak adım adım Hafter milislerini geri püskürtmeye başladı. Libya, operasyon kapsamında 3 Haziran'da başkent Trablus'un bütün idari sınırlarını ve 5 Haziran'da da stratejik Terhune kentinde kontrolü sağlamayı başarmıştı.

Libya ordusu, 6 Haziran'da "Zafer Yolları" adlı yeni bir harekat daha başlatarak, Haftere bağlı milislerin kontrolündeki Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtaracağını duyurmuş ve bu bölgelere konuşlanmıştı.

Yeni operasyonla iyice köşeye sıkışan Hafter'e ise siyasi ve askeri yardımlar hala sürüyor.



2 Rus kargo uçağı Sirte'ye indi

Libya Ordusu, Hafter milisleri kontrolündeki Sirte kentine, bugün iki Rus askeri kargo uçağının iniş yaptığını duyurdu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, söz konusu Rus uçakların Sirte kentinde yer alan Gardabiya Uluslararası Havaalanı’nı iniş yaptığını söyledi.

Dırah yaptığı açıklamada, uçakların askeri kargo uçağı olduğunu ancak taşıdıkları yük hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Söz konusu uçaklarda ne olduğunu bilmediklerini belirten Dırah, kargo uçaklarda askeri mühimmat olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)