Putin hakkında yakalama emri çıkarıldı!

Ukrayna'da işlenen savaş suçlarında sorumluluğu bulunduğu suçlamasıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Bu karar bizim için yok hükmündedir." dedi. Ukrayna cephesinden, "Bu yalnızca başlangıç." yorumu geldi.

DÜNYA 17.03.2023, 19:30 Hakan Öksüz
Putin hakkında yakalama emri çıkarıldı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından Rusları şoke eden bir karar alındı. Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu tutulan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında yakalama emri çıkarıldı. 

Ukrayna'da bulunan çok sayıda insanın yasal olmayan yollardan Rusya'ya nakli şüphesiyle Putin'in tutuklanması istendi. Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de benzer suçlamalarla tutuklama emrinin çıkarıldığı kaydedildi. 

Zaharova: "Bizim için yok hükmünde"

Konuya ilişkin Rusya cephesinden açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararının kendileri için anlamsız ve "yok hükmünde" olduğunu belirtti. Zaharova, "Rusya olarak zaten Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne taraf değiliz. Dolayısıyla hükmün bizim açımızdan geçerliliği yok." ifadelerini kullandı.

Ukrayna cephesinden yorum: "Bu yalnızca başlangıç"

Ukrayna'nın üst düzey yetkililerinden Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne tebrik yağdı. Putin hakkında tutuklama emri çıkarılmasının uluslararası hukuk sistemi için tarihi bir karar olduğuna vurgu yapan Başsavcı Andriy Kostin, "Rusya'nın işlediği savaş suçlarının hesabını sormanın vakti geldi." dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise, "Bu yalnızca başlangıç." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)