Putin gözdağı verdi: Bu füzelerle rakipsiz olacağız!

"Başkomutan" sıfatıyla Moskova'da gerçekleştirilen askeri okul mezuniyet törenine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, burada yaptığı konuşmada, "2022'nin sonunda hizmete girecek olan Sarmat füzeleri ile rakipsiz bir güce dönüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 22.06.2022, 09:20 22.06.2022, 14:34 Hakan Öksüz
Putin gözdağı verdi: Bu füzelerle rakipsiz olacağız!

Başkent Moskova'da yapılan düzenlenen askeri okul mezuniyet törenine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "başkomutan" olarak bir konuşma yaptı. Mezun olan askeri öğrencilere moral veren Putin, ordunun modernize edilmesi ve güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalardan bahsetti.

Ordu birliklerine S-500 hava savunma sistemini göndermeye başladıklarını aktaran Putin, "Rus ordusu benzersiz bir avantaja sahip olacak. Nükleer Sarmat füzeleri ile neredeyse yenilmez olacağız. Düşmanın bütün taktiklerini etkisiz hale getirecek olan bu füzeler, 2022'nin sonunda hizmete girecek." dedi.

500 uçaksavar füzesiyle durdurulabilir!

Rusya televizyonlarında Sarmat füzelerinin bazı özellikleri tanıtılmaya başlandı. Aktarılan bilgilere göre tek bir Sarmat füzesini etkisiz hale getirmek için 500 uçaksavar füzesiyle müdahale etmek gerekiyor. Rusya lideri Putin, aralarında Sarmat füzelerinin de bulunduğu yeni üretim olan birçok silah hakkında "yenilmez" yorumunu yaptı.

Sarmat füzeleri, Nisan ayında test edilmişti

24 Şubat'ta Ukrayna birliklerini bombalayarak savaş başlatan Rusya, Nisan ayında "kıtalararası balistik füze denemesi" gerçekleştirerek rakibine gözdağı verdi. Yeni sarmat füzesini dünyaya tanıtan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizi tehdit etmek isteyen ülkeler, bu füzeyi gördüklerinde bir kez daha düşünecekler." dedi.

Tek seferde 24 nükleer başlık takılabilen Sarmat füzelerinin ağırlığının 200 ton olduğu kaydedildi. Bir Sarmat füzesi, 11-18 kilometre uzaklıktaki bir bölgeyi vurabiliyor.

Yorumlar (0)