Putin en güçlü silahını Batı'ya çevirdi

Vladimir Putin, Rus birliklerinin muharebe potansiyelini daha da geliştirmeyi, Rusya Federasyonu'nun güvenliğini sağlayacak olan gelişmiş silahlar üretmeyi sürdüreceklerini bildirdi. Putin, "Sovyetler Birliği Filosu'ndan 'Amiral Gorşkov' adlı savaş gemimiz, eşi benzeri olmayan 'Tsirkon' adlı hipersonik füze sistemi ve diğer tüm son teknoloji silahlarla donatıldı." dedi. Gemi füzelerle Hint ve Atlas okyanusları ile Akdeniz'de görev icra edecek.

DÜNYA 04.01.2023, 18:20
Putin en güçlü silahını Batı'ya çevirdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusuna ait Sovyetler Birliği Filosu'ndan 'Amiral Gorşkov' adlı savaş gemisinin muharebe misyonuna başlaması için gerçekleştirilen merasime çevrim içi (online) iştirak etti.

Merasimde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bahse konu geminin komutanı İgor Krahmal hazır bulundu.

Savaş gemisinin çok uzun mesafeli yolculuğuna bugün itibarıyla başlayacağını kaydeden Rus lider, "Gemi, eşi benzeri olmayan 'Tsirkon' adlı hipersonik füze sistemi ve diğer tüm son teknoloji silahlarla donatıldı." diye konuştu.

Bu silah sistemlerinin dünyanın herhangi bir ülkesinde eşi benzeri olmadığını ifade eden Putin, bu tarz silahların, Rusya Federasyonu'nu potansiyel tehditlerden güvenilir bir biçimde korumayı mümkün kılacağını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı, "Rus Silahlı Kuvvetlerinin muharebe potansiyelini daha da geliştirmeyi, önümüzdeki senelerde ülkemizin güvenliğini koruyacak gelişmiş teçhizat ve silahlar üretmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.



Gemi füzelerle Hint ve Atlas okyanusları ile Akdeniz'de görev icra edecek

Bakan Şoygu ise geminin 'Tsirkon' ile Hint ve Atlas okyanuslarına ek olarak Akdeniz’de çok uzun bir deniz yolculuğuna çıkacağını belirtti.

Geminin karada ve denizde düşmana nokta atışı ve kuvvetli saldırılar yapma kabiliyetine sahip olduğuna işaret eden Şoygu, hipersonik füzelerin gelişmiş füze savunma ve hava savunma sistemlerinin üstesinden gelme becerisine sahip olduğunun altını çizdi.

Rusya Federasyonu'nun kuzeyindeki Barents Denizi'nde, geçtiğimiz mayıs ayında, söz konusu savaş gemisinden 'Tsirkon' füzesi ile test atışı gerçekleştirilmiş, yaklaşık olarak 1.000 kilometre uzaklıkta yer alan bir deniz hedefi başarılı bir şekilde vurulmuştu.

Putin'in 2018 senesinde tanıttığı yeni hipersonik silahlardan biri olan 'Tsirkon'un ses hızının on katına dek çıkabildiği ve 1.000-2.000 kilometre uzaklıktaki noktaları vurabildiği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)