"Putin'e silah çekerse önüne atlarım"

Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan hayranlığını, "Biri Putin'e silah çekerse, önüne atlarım. Onun Avrupa'yı yönetmesini isterdim. Zaten ondan başka bunu yapabilecek kimse yok." sözleriyle dile getirdi.

DÜNYA 08.07.2019, 13:11
"Putin'e silah çekerse önüne atlarım"

The Times gazetesine konuşan Bernie Ecclestone, Formula 1’in geleceği ve özel hayatı hakkında açıklamalarda bulundu. Ecclestone, konu politikaya gelince Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan hayranlığını gizleyemedi. 

Ecclestone, Putin'e olan hayranlığını şu sözlerle gösterdi:

"Biri Putin'e silah çekerse, önüne atlarım. Çünkü o iyi bir adam, insanlar için iyi olmayan bir şey asla yapmadı. Kırım'ı ilhak ediyorsa da bunu Rusya'yı tekrar bir araya getirmek için yaptı."

"Putin böyle bir şey yapmadı"

Ecclestone, eski Rus ajan Skripal'in İngiltere'de Putin yönetimi tarafından zehirlendiği iddiasına ilişkin, "Putin böyle bir şey yapmadı. Bu tarz şeylerle ilgilenmek için fazla meşgul biri o. Dedikoducular böyle söylemleri yayıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Putin'in Avrupa'yı yönetmesini isterdim"

Demokrasi ve Avrupa'nın yönetimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ecclestone, "Putin'in Avrupa'yı yönetmesini isterdim. Zaten ondan başka bunu yapabilecek kimse yok, bu yüzden şu ankinden daha kötü bir durum olması da mümkün değil. Ben demokrasi taraftarı bir insan değilim. Yönetimlerde diktatöre ihtiyaç vardır. Diktatör olarak, 'Ben bunu yapacağım' diyebilirsiniz. Demokraside ise mevzu sulandırılır." diye konuştu. 

"Margaret Thatcher'ı takdir ederim"

Bernie Ecclestone'un Putin'i öven sözlerinin ardından röportajı yapan gazeteci, "Peki İngiltere'den takdir ettiğiniz bir siyasetçi var mı?" sorusunu yöneltti. Ecclestone, "Margaret Thatcher'ı takdir ederim. Tony Blair da bence doğru yoldaydı fakat iş halletmektense birileriyle dost olmaya çalışırken kayboldu." yanıtını verdi.

Kendisine Tony Blaire'e yaptığı bağışlar anımsatılınca da "Evet bağış yaptım fakat sonradan yaptığım bağışları geri çektim. Bu yüzden bunda bir problem görmüyorum." dedi. 

Yorumlar (0)