Putin'e "Katil" diyen Biden'a Putin'den cevap geldi

Rusya Devlet Başkanı V. Putin, kendisine “katil” diyen ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili “Bir başka ülkeyi ya da kişiler hakkında yorum yapmak aynaya bakmaya benzer. Ona sağlık diliyorum.” açıklamasında bulundu.

DÜNYA 18.03.2021, 15:44 19.03.2021, 11:41
Putin'e "Katil" diyen Biden'a Putin'den cevap geldi

Rusya Devlet Başkanı V. Putin, kendisine “katil” diyen ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili açıklamada bulundu.

“Putin bedel ödeyecek”

ABD istihbaratı tarafından hazırlanan raporda, Rusya’nın ABD’de 3 Kasım 2020’de yapılan seçimlere etki etmeye çalıştığı belirtilmişti. Raporla ilgili değerlendirmeler yapan Biden, Rus Lider Putin’in “katil” olduğunu ve "bedel ödeyeceğini" açıklamıştı.

“Washington ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz”

Biden’ın bu açıklamalarının ardından Rus Lider Putin’den cevap gecikmedi. Biden’ın, Rusya ile ilişkileri düzeltme konusunda hiç istekli görünmediğine dikkat çeken Putin, Rusya’nın bunu hesaba katacağını açıkladı. Biden'ın açıklamalarına vereceği cevap merak edilen Putin, "Bir başka ülkeyi ya da kişiler hakkında yorum yapmak aynaya bakmaya benzer. Ona sağlık diliyorum.” açıklamasında bulundu. 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov da konuyla ilgili açıklamalar yaptı ve Bide’ın açıklamalarını “çok kötü” olarak nitelendirdi. Peskov, bu ifadelerin ardından Rusya’nın, ABD ile ilişkilerini ve Washinghton’un yaklaşımını analiz edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)