Putin'den yeni mesaj

Putin, Ukrayna'yı hedef alan askeri harekatı 'alınması zaruri önlemler' olarak nitelendirerek, "Yaşadığımız dünyayı çok iyi biliyoruz ve yaptırımlara karşı iyi hazırlandık." dedi.

DÜNYA 24.02.2022, 21:13 26.02.2022, 09:26
Putin'den yeni mesaj

Rusya lideri Putin, Kremlin'de ülkesinin önde gelen iş insanlarıyla buluşarak, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin akabinde Batı'nın uyguladığı ve muhtemel yeni yaptırımları masaya yatırdı.

Ukrayna hususunda Rusya'nın adım atmak mecburiyetinde kaldığını iddia eden Putin, "An itibarıyla yaşananlar alınması gereken önlemlerdi ve başka bir yol yoktu. Bütün denemelerimiz boşa çıkarıldı. Ülkemiz için güvenlik riskleri o denli yüksekti ki başka çaremiz yoktu." şeklinde konuştu. 

Kendilerinin talepleri hususunda ilerleme sağlanamamasına çok şaşırdığını aktaran Putin, "Güvenlik garantileri hususunda milimetre kadar bile ilerleyemedik. Yaşadığımız dünyayı çok iyi biliyoruz ve yaptırımlara karşı iyi hazırlandık." sözlerini sarf etti. 

"Dünya ekonomisine zarar vermek istemiyoruz"

Rus lider, dünya ekonomisinin önemli bir parçası olmayı sürdüreceklerini dile getirerek, "Biz dünya ekonomisinin önemli bir parçası olmayı sürdürüyoruz ve bu ekonomik sisteme zarar vermeyi düşünmüyoruz." dedi.

Batı'nın da ülkelerini bu sistemden dışarıya atmak için çaba sarf etmemesi gerektiğini kaydeden Putin, çeşitli sınırlamaların yine de uygulanacağını kaydetti.

Putin, ülkedeki iş dünyasının ekonomiye destek vermesi gerektiğine işaret ederek, "Sizleri neler olup bittiğini kavrayarak davranmaya, istihdam, ekonomi ve üretimi desteklemeye, tüm bu araçları bulabilmek için bizimle dayanışma içerisinde çalışmaya çağırıyorum." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)