Putin'den Ukrayna'nın teklifine yanıt

Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin 'görüşme' davetine, "Kendisini Moskova'da konuk etmeye hazırız." şeklinde yanıt verdi.

DÜNYA 22.04.2021, 19:34 23.04.2021, 18:19
Putin'den Ukrayna'nın teklifine yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile Kremlin'de buluştu.

Putin, Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Donbas bölgesindeki problemleri konuşmak için bölgede görüşme çağrısında bulunan Zelenskiy'e cevap verdi.


(Aleksandr Lukaşenko)

"Kendisini Moskova'da konuk etmeye hazırım"

Putin, "Eğer Zelenskiy iki ülke ilişkilerini tekrar canlandırmak istiyorsa, bundan yalnızca memnuniyet duyarız. İkili ilişkileri görüşmek isterse, kendisini Moskova'da herhangi uygun bir zamanda konuk etmeye hazırım." dedi.

Ukrayna'daki mevcut hükümetin son dönemde iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik çok sayıda adım attığını ve tabii ki bundan yalnızca üzüntü duyduklarını dile getiren Putin, Zelenskiy'in ikili ilişkileri yeniden sağlama isteği halinde bunu memnuniyetle karşılayacaklarına işaret etti. 


(Vladimir Zelenskiy)

Ne olmuştu?

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Putin'e Donbas hususunda görüşme teklifinde bulunmuştu.

Zelenskiy, konuya ilişkin olarak, "Ben söz konusu bölgeye her ay gidiyorum Sayın Putin. Daha fazlasına da hazırım ve size savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki herhangi bir noktada görüşme yapmayı teklif ediyorum.” sözlerini sarf etmişti. 

Yorumlar (0)