Putin'den Ukrayna açıklaması: Görevler tamamlanacak!

Dünya çapında yaşanan fiyat artışlarının sorumluluğu Rusya'ya yıkılamayacağını kaydeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'yi suçladı. Ukrayna'daki savaşın gidişatına da değinen Putin, "Ukrayna'ya yönelik 'özel askeri operasyon' kararı vermek oldukça zordu. Ancak planladığımız tüm görevleri tamamlayacağız." dedi.

DÜNYA 17.06.2022, 22:15 Hakan Öksüz
Putin'den Ukrayna açıklaması: Görevler tamamlanacak!

St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği'nin, siyasi egemenliğini kaybettiğini belirtti. "AB ülkelerinin liderleri, haklarının gerçek çıkarları için çalışmayı bıraktı." diyen Putin, "Bu yanlış tutum, kıta genelinde radikalizmin yükselmesiyle sonuçlanacaktır. Elit kesimde büyük değişimlerin yaşanmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"ABD para basarak ürün fiyatlarını yükseltiyor"

Gıda fiyatlarının küresel ölçekte artış gösterdiğini hatırlatan Putin, bunun tüm sorumluluğunun, Rusya'ya yıkılamayacağını aktardı. ABD'nin para basarak gıda fiyatlarının artmasına neden olduğunu ileri süren Rusya Devlet Başkanı, "ABD, bizi suçlamak yerine kendi hamlelerine dikkat etmeli. Fiyatların artmasının en büyük sorumlusu onlar. Bu durumdan biz de etkileniyoruz. Her şeye rağmen gübre ve tahıl ihracatını artıracağız. Orta Doğu ve Afrika ülkeleri gıdaya muhtaç. O bölgelere yardım edeceğiz." dedi.

"Dünya çapında yaşanan krizin sorumlusu değiliz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gıda tedariği konusunda Ukrayna'yı engellediklerine dair ortaya atılan iddiaları da yanıtladı. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Putin, bir halkı açlığa itemeyeceklerini söyledi. Gıda tedariği konusunda Ukrayna ile masaya oturabileceklerini aktaran Putin, "Dünyada yaşanan krizin sorumluluğunu bize yıkmayın." mesajını yineledi.

"Ukrayna'daki tüm görevleri tamamlayacağız"

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde şiddetlenen çatışmalara da değinen Putin, "Yaptığımız askeri harekat, Donbas halkının güvenliğini sağlamak için başlatıldı. Ukrayna'ya yönelik 'özel askeri operasyon' kararı vermek oldukça zordu. Ancak planladığımız tüm görevleri tamamlayacağız. Ülkemizin güvenlik endişeleri var." dedi.

"Ukrayna'nın AB'ye girmesine neden karşı olalım?"

Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyesi olmalarına karşı olmadıklarını kaydeden Vladimir Putin, "AB'ye girmelerine neden karşı olalım. NATO çok farklı. AB, bir askeri örgüt değil. O yüzden Ukrayna'nın AB üyeliği, bizi hiç etkilemiyor. Ukrayna ekonomisi büyük bir yıkıma uğradı. Savaşın sonunda gemi ve uçak endüstrilerini düzeltmeleri çok zor. Çünkü Batılı ülkeler, Ukrayna'yı güçlendirerek kendilerine yeni bir rakip yaratmak istemez. Ukrayna, bu sürecin sonunda yarı sömürge haline gelebilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)