Putin'den Türkiye ve Erdoğan açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken Türkiye ve Erdoğan açıklaması...

DÜNYA 03.07.2019, 14:33 03.07.2019, 15:07
Putin'den Türkiye ve Erdoğan açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın da aralarında bulunduğu büyükelçilerin güven mektuplarını sundukları törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın Türkiye ile partnerliğinin stratejik ilişki seviyesinde olduğunu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de sürekli temas halinde olduklarını açıkladı.

Kremlin’deki Aleksandrovskiy salonunda bugün gerçekleştirilen törenle yeni 18 büyükelçinin güven mektuplarını alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın mektubunu kabulü sırasında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili hatırlatma mahiyetinde kısa bir açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşması sırasında, görevine 14 Ocak 2019 tarihinde başlayan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile birlikte çok sayıda ülkenin büyükelçileri de bulunuyordu.

Törende konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki partnerliği stratejik düzeyde olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sürekli temas halinde olduklarını ifade etti.

Uluslararası istikrar

Kremlin Sarayı’nda Rusya’da görevine başlayan 18 ülkenin büyükelçisini kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’deki çabalarının uluslararası istikrarın en önemli unsuru olduğunu vurguladı.

Törende, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da Putin’e güven mektubunu sundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, burada yaptığı konuşmada, Rusya- Türkiye ilişkilerini yorumladı.

İki ülke arasındaki ortaklığın stratejik seviyeye ulaştığını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nisan ayında Moskova’da yapılan Rusya-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısının verimli geçtiğini anımsatarak, "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ve TürkAkım doğal gaz boru hattının yapımı gibi büyük ve önemli projeler başarıyla uygulanmaktadır. Pek çok ilginç projemiz ve ortak girişimimiz var." ifadelerini kullandı.

Rusya ve Türkiye’nin uluslararası istikrar için çalıştığına vurgu yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de durumu normalleştirmek ve barış sürecini başlatmak için koordineli çabaları uluslararası istikrarın önemli bir unsurudur." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)