Putin'den tehdit: Yıldırım hızında...

Putin, Ukrayna’da devam eden savaşa dışardan müdahalede bulunma niyetinde olan devletlerin Rusya için tehdit meydana getirmesi durumunda rakiplerinin elinde olmayan silahlarla yıldırım hızında karşılık vereceklerini açıkladı.

DÜNYA 27.04.2022, 19:40
Putin'den tehdit: Yıldırım hızında...

Rusya lideri Putin, St. Petersburg'da düzenlenen Rusya Yasa Konseyi toplantısında bir konuşma yaptı.

Ukrayna’da 24 Şubat 2022 tarihinde başlattıkları 'özel askeri harekatın' bütün görevlerinin kesinlikle harfiyen yerine getirileceğini kaydeden Putin, Rusya'yı kontrol altında tutma politikasını takip edenleri Rusya’yı varlığıyla dahi tehlike olarak gördüğünü dile getirdi. Putin, bahse konu düşüncenin doğru olmadığını, aslında bu çevrelerin bütün dünya için bir tehlike olduğunu ifade etti.

Putin, "Eğer birileri bu operasyona dışarıdan müdahalede bulunmak niyetindeyse ve bizim için asla kabul edilemez bir stratejik tehdit meydana getiriyorsa, Rusya'nın karşılık verme saldırılarının yıldırım hızında olacağını herkes bilmelidir. Bunu yapmak için hiçbir ülkenin şu anda övünme şanslarının olmadığı bütün araçlara sahibiz. Fakat biz bununla övünmeyeceğiz, gerektiği durumlarda onları kullanacağız. Tüm ülkelerin bunu çok iyi bilmesini istiyorum. Bu husustaki bütün kararları aldık." diye konuştu.

"Kiev yönetimini çatışmaya ittiler"

Batılı devletlerin Rus düşmanlığı üzerinden menfaat elde etmeye çabaladığını belirten Putin, bahse konu ülkelerin Ukrayna’yı Rusya düşmanı bir ülke konumuna getirdiğini ifade etti. Putin, Kiev yönetiminin Rusya ile direkt olarak bir çatışmaya doğru itildiğini dile getirdi.

Rusya’nın 'tamamen bağımsız bir Ukrayna devleti oluşturulmasına müspet tepki vereceğini ve onlara karşı dost bir ülke olacağını' belirten Putin, "Hiçbir ülke tarihi Rus topraklarında ‘Rusya karşıtı’ bir devletin oluşturulmasını beklemiyordu ve buna müsaade etmeyiz." diye konuştu.

Putin, Ukrayna'nın nükleer silahlara sahip olduğuna ilişkin iddiaları, orada Batılı biyoloji laboratuvarlarının keşfi ve silah tedarik etmesi de dahil olmak kaydıyla son olayların Rusya'nın bu eylemlere tepkisinin zamanında ve çok doğru olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)