Putin'den Greta Thunberg yorumu!

16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg’in konuşmasının kendisini heyecanlandırmadığını dile getiren Putin, çocukların, birilerinin çıkarları için kullanılmaması gerektiğini belirtti.

DÜNYA 02.10.2019, 18:08
Putin'den Greta Thunberg yorumu!

Rusya Enerji Haftası kapsamındaki bir oturumda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM İklim Zirvesi’nde yaptığı konuşmayla dikkat çeken Greta Thunberg’in konuşmasının kendisini etkilemediğini söyledi.

"Beni heyecanlandırmadı"

“Greta’nın konuşması beni heyecanlandırmadı." diyen Putin, "Gençlerin ekolojik sorunlar gibi öne çıkan güncel sorunları ile ilgilenmesi, doğru bir şey, çok güzel bir şey. Kesinlikle desteklenmeliler” ifadelerini kullandı.

"Gençleri, kendi çıkarları için kullanmamaları gerekir"

“Birilerinin çocukları, gençleri kendi çıkarları için kullanması yalnızca kınanması gereken bir durum." ifadesini kullanan Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri bu şekilde para kazanmaya kazanıyorsa bu özellikle kötü. Burada da tam da aynı durum demiyorum, ancak bu konu dikkatle takip edilmeli. Kimse Greta’ya modern dünyanın zorlu olduğunu, çok farklı yönleri olduğunu, hızla geliştiğini ya da Afrika’daki, Asya’daki insanların da İsveç’tekiler gibi yaşamak istediğini açıklamamış. Peki bu nasıl yapılmalı? Onları Afrika’da zaten yeterince olan güneşin enerjisini kullanmaya mı zorlayalım? Birileri bunun ne kadara mal olduğunu açıklamış mı?"

"Kimse onları durduramaz"

Putin, "Petrol günümüzde enerji dengesini sağlamada bir numaralı kaynak. Ancak o da yavaş yavaş azalacak ve yenilenebilir enerji kaynakları oldukça hızlı içimde artacak. Tüm bunlar doğru, biz de bu yönde çaba göstermeliyiz. Ancak bu, bugün gelişen ekonomiler ve gelişen ülkeler için erişilebilir bir teknoloji… Az ulaşılabilen bir teknoloji. İnsanlar da oralarda İsveç gibi yaşamak istiyor ve onları kimse durduramaz. Duygular elbette kaçınılmaz, ancak her halükârda etkili olmak istiyorsak, profesyonel olmak zorundayız" diye konuştu.

Greta Thunberg ne demişti?

Greta Thunberg, yaptığı konuşmasında "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)