Putin, Biden'ın 'katil' söylemine yanıt verdi

Biden'ın daha evvel kendisi hakkında 'katil' kelimesini kullandığı anımsatılan Putin, bu ifadeye hiç takılmadığını, bu tür suçlamaların 'Hollywood maçoluğu' olduğunu kaydetti.

DÜNYA 12.06.2021, 22:01
Putin, Biden'ın 'katil' söylemine yanıt verdi

16 Haziran tarihinde ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde röportaj veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesi ile ABD arasındaki ilişkileri ve görüşme öncesi beklentilerini dile getirdi.

Tamamı 14 Haziran tarihinde yayımlanacak olan röportajın kısa bir şekilde yayımlanan bölümlerinde, Putin'in Biden ile ilgili değerlendirmelerine ve Trump ile kıyaslamasına yer verildi.

Biden ile Trump'ı kıyasladı

Biden'ın Trump'tan daha 'öngörülebilir' bir kişi olduğunu söyleyen Putin, "Trump, renkli bir kişilik, hoşlanırsınız veyahut hoşlanmazsınız. Kendisi ABD yerleşik düzeninden gelmedi, daha evvel zor zamanların politikalarının da bir parçası değildi. Fakat Trump, oldukça sıra dışı ve becerikli biri. Zaten öyle olmasaydı ABD Başkanı da olamazdı." dedi. Putin, buna karşılık Biden'ın yaşamının büyük kısmını Washington siyaseti içinde geçirdiğini sözlerine ekledi.

Biden ile çok sayıda konu başlığını geniş kapsamlı olarak görüşeceklerini belirten Putin, ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin son dönemlerin en düşük seviyesinde olduğuna işaret etti.

Biden'ın daha evvel kendisi hakkında 'katil' kelimesini kullandığı anımsatılan Putin, bu ifadeye hiç takılmadığını, bu tür suçlamaların 'Hollywood maçoluğu' olduğunu kaydetti.

İran iddiaları soruldu

Putin, dün ABD medyasında yer alan ve 'Rusya'nın İran'a uydu sistemleri satmaya hazırlandığı' yönündeki bir iddiayı içeren haberine tepki gösterdi. Putin, Moskova'nın Tahran'ın Orta Doğu'daki potansiyel askeri noktaları izleyebilmesini sağlamak için İran'a gelişmiş uydu sistemleri tedarik etmek için hazırlandığı şeklindeki iddiayı, "Bunlar tamamen yalan haberler, en azından buna ilişkin hiçbir şey bilmiyorum." sözleriyle yorumladı.

Beyaz Saray'dan açıklama

Öte yandan Beyaz Saray, yazılı bir açıklama gerçekleştirerek, 16 Haziran tarihindeki Putin görüşmesinin akabinde Biden'ın yalnız başına bir basın konferansı gerçekleştireceğini ve görüşmeyi değerlendireceğini duyurdu.

Putin ile Biden, 16 Haziran tarihinde İsviçre'nin Cenevre şehrinde bir araya gelecek ve iki ülke arasındaki ilişkileri geniş kapsamlı bir şekilde ele alacak.

Yorumlar (0)