Putin, bakanının cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı

Vladimir Putin, Norilsk şehirnde düzenlenmiş olan bir tatbikat esnasında yaşamını yitiren Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev’in Moskova’da düzenlenmiş olan veda töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.

DÜNYA 10.09.2021, 19:23 11.09.2021, 17:07
Putin, bakanının cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı

Geçtiğimiz Çarşamba Rusya Norilsk şehrinde düzenlenmiş olan bir tatbikatta suya düşen Rus yönetmen Aleksandr Melnik’i kurtarmak amacıyla arkasından atlayan ve kafasını kayalara vurup yaşamını yitiren Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev için ülkenin başkenti Moskova’da yer alan bakanlık binasında veda töreni yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus bakanlar, parlamento vekilleri, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın bütün personel ve müdürleriyle Rus halkı törende hazır konumda bulunurken Putin de törene katıldı.

Yaşamını kaybeden bakanı için ağladı

Putin, Rus bayrağı sarılı olan Ziniçev’in tabutuna kırmızı karanfiller bıraktı. Ardından ise başını tabuta koyarak ağladı.

Oldukça üzgün olduğu görülen Putin, bir zaman tabutun başında beklemesinin ardından Rus bakanın yakınlarına ve ailesine taziyelerini iletti.

Taziyelerini sunup bakanlıktan ayrıldı

Putin ardından bakanlık binasından ayrıldı. Yevgeniy Ziniçev’in cenazesi Moskova’da düzenlenmiş olan tören sonrası doğduğu şehir St. Petersburg’a götürülecek ve burada aile mezarlığında toprağa verilecek.

Yorumlar (0)