Putin, Aliyev ve Paşinyan yüz yüze gelecek!

Vladimir Putin, İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan Rusya'nın başkenti Moskova’da bir araya gelerek "Dağlık Karabağ"ı görüşecek.

DÜNYA 10.01.2021, 14:55 11.01.2021, 12:39
Putin, Aliyev ve Paşinyan yüz yüze gelecek!

"Dağlık Karabağ" mevzusunu görüşmek üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Rusya'nın başkenti Moskova’da yüz yüze toplanacak.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Ocak 2021 Pazartesi günkü üçlü görüşme (Vladimir Putin, İlham Aliyev ve Nikol Paşinyan) Rus lider Vladimir Putin’in girişimi sonucu yapılacak.

Kremlin Sarayı Basın Merkezi'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Sayın Vladimir Putin, Sayın İlham Aliyev ve Sayın Nikol Paşinyan'ın katılacağı yarınki toplantıda; 10 Kasım 2020 tarihinde yine üç liderin Dağlık Karabağ konusunda imzaladığı ortak bildirinin uygulanmasıyla, bölgedeki var olan problemlerin çözümüne dair atılacak adımlar ortaya konulacak ve değerlendirmelerde bulunulacak. Yüz yüze yapılacak bu toplantıda bölgedeki çatışmalar sebebiyle zarar görmüş olan sivillere yardım yapılması, ulaşım, ekonomik ve ticari bağlantılarının açılıp geliştirilmesi konuları değerlendirilecek."

Diğer taraftan Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermeni Başbakan Paşinyan'la da ayrı ayrı görüşeceği değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)