Putin affı genç kızı kurtardı!

Kremlin basın servisinin yaptığı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da uyuşturucu bulundurma suçundan hüküm giyen İsrailli genç kadın Naama Issachar’ı affetti.

DÜNYA 30.01.2020, 09:24
Putin affı genç kızı kurtardı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı af kararnamesindeki ifadeler şöyle:

"İnsanlık ilkeleri esasına dayanarak, 11 Ekim 2019 yılında Moskova Bölgesi Himki Şehir Mahkamesi tarafından hapis cezasına çarptırılan 1993 doğumlu Naama Issachar’ın affedilmesi ve kalan cezasının kaldırılmasına karar veriyorum."

Issachar’ın avukatları daha önce müvekkillerinin Putin tarafından affedilmeyi istediğini söylemişti. Moskova Bölgesi Af Komisyonu da kadına yönelik af durumunda sakınca olmadığını belirtmişti.

2019'un Nisan ayında Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı'nda gözaltına alınan 25 yaşındaki Issachar’ın çantasında 10 gram uyuşturucuya rastlanmıştı.

ABD vatandaşı da olan Issachar'a yönelik uyuşturucu bulundurmak ve kaçakçılığını yapmak suçlamalarıyla 7.5 yıl hapis cezası kararı çıkmıştı.

İsrail'den teşekkür

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Naama Issachar'ın affedilmesinden dolayı Putin’e teşekkürlerini sundu. Netanyahu, "Arkadaşım Başkan Putin’e Naama Issachar'i affettiği için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Netanyahu, Putin ile perşembe günü bir araya geleceklerini ve Orta Doğu'ya yönelik açıklanan barış planı ile bölgedeki son gelişmeleri ele alacaklarını ifade etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da, "Rusya Devlet Başkanı Putin'in Naama Issachar'ı affetmek için imzaladığı kararnameyi memnuniyetle karşılıyorum. Tüm İsrail halkı gibi, Issachar'ı ailesi adına, özellikle de Naama'nın annesi Yaffe adına mutluyum. Naama'nın eve döneceğine sevindim" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)