Putin: 300 bin ton Rus gübresini ücretsiz olarak vermeye hazırız

Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Toplantısı’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Avrupa limanlarında tutulan 300 bin ton Rus gübresini ücretsiz olarak gelişmekte olan ülkelere vermeye hazırız” dedi.

DÜNYA 16.09.2022, 13:09 16.09.2022, 13:12
Putin: 300 bin ton Rus gübresini ücretsiz olarak vermeye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları 22. Toplantısı’nda konuştu. Dünya ekonomisi ve dünya siyasetinde önemli dönüşümler yaşandığını vurgulayan Putin, “Bunlar artık geri döndürülebilir dönüşümler değil” ifadesini kullandı. Şanghay İşbirliği Örgütü’nün önemine dikkat çeken Putin, “Şanghay İşbirliği Örgütü, bugün dünyanın en büyük bölgesel örgütüdür. Örgütümüz, hem bölgesel hem de küresel sorunların çözümünde önemli rol oynamaktadır” şeklinde konuştu. 

“İşbirliğimiz, bencillikten yoksun bir anlayış üzerine temellenmektedir”

Şanghay İşbirliği Örgütü’ndeki çalışmaların her geçen dönemde daha da ivme kazandığını belirten Putin, “Örgüt içindeki ülkelerin ekonomi ve politika alanlarında yaptıkları işbirliği, bencillikten yoksun bir anlayış üzerine temellenmektedir. Bu anlayış üzerine ortaklığımız devam ediyor, bundan sonra da güçlenerek devam edecektir” dedi. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne çağrı yaptı

Konuşmasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne de çağrı yapan Putin, “Rus gübresinin, gelişmekte olan ülkelere erişimi konusunda kısıtlamaların kaldırılmasını istiyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, bu konuda Avrupa Komisyonu’nu ikna etmelidir. Avrupa limanlarında tutulan 300 bin ton Rus gübresini ücretsiz olarak gelişmekte olan ülkelere vermeye hazırız. Rusya, bu konuda üzerine düşen vazifeyi yapacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)