PSG taraftarları, Paris'i karıştırdı: 148 kişi gözaltına alındı!

Paris Saint-Germain taraftarları, Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Bayern Münih'e karşı alınan yenilgi üzerine Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Polis ile taraftarlar arasında yaşanan çatışma sonucu 148 kişi gözaltına alındı. 

DÜNYA 24.08.2020, 12:50 24.08.2020, 12:53
PSG taraftarları, Paris'i karıştırdı: 148 kişi gözaltına alındı!

Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Bayern Münih'e 1-0 yenildi. 

Bunun üzerine Fransız ekibinin taraftarları, tepki olarak Paris sokaklarını yakıp yıkmaya başladı. 

Polis ekipleri ile taraftarlar arasında çıkan çatışmaların, Champs-Elysees Bulvarı ile Parc des Princes Stadı etrafında yoğunlaştığı görüldü.  

Yaklaşık 1000 Paris Saint-Germain taraftarı, polis ekiplerine şişe ve havai fişek gibi maddeler fırlattı. Bunun üzerine polis ekipleri de plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu.

Champs-Elysees Bulvarı'nda bulunan iş yerlerinin camlarını indiren taraftarlar, bazı dükkânları yağmalarken, birçok aracı da yaktı. 

Emniyet, birkaç saat boyunca devam eden çatışmalar sonucunda 148 kişinin ekipler tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 16 polis memurunun yaralandığını ifade etti.

Bakan Darmanin, 12 iş yeri ile 15 aracın da tahribata uğradığını kaydetti. 

Diğer yandan, Paris Saint-Germain ile Bayern Münih mücadelesinden önce ve sonra sosyal mesafe kuralına riayet edilmediği ve 400'den fazla kişinin maske takmadığı bildirildi. 

Yorumlar (0)