Protestolar yetmezmiş gibi sıcak, yangın ve fırtına alarmı verildi!

ABD'de protestolar hız kesmeden devam ederken, yüksek sıcaklıkların yol açabileceği orman yangınları ile fırtına ve dolu için halka uyarıda bulunuldu. 

DÜNYA 23.06.2020, 09:12 23.06.2020, 09:18
Protestolar yetmezmiş gibi sıcak, yangın ve fırtına alarmı verildi!

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti neticesinde ölmesinin ardından başlayan protestolar hız kesmeden devam ederken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tekrar artmaya başladı.

Öte yandan, yüksek sıcaklıkların yol açtığı orman yangınları ile fırtına da halkı tedirgin etmeye başladı. ABD'nin bazı eyaletlerinde sıcaklığın 49 dereceye kadar ulaşabileceği ve yangın riskinin artabileceği kaydedildi. 

ABD'lilere "tedbirli olun" çağrısı

Virginia ile Colorado eyaletleri arasında hasara neden olan fırtınaların meydana geldiği, Alabama eyaletinde bir kişinin üzerine ağaç devrilmesi neticesinde yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

Vatandaşların hafta içi yüksek sıcaklıklar ile yangın tehlikesine karşı tedbir almaları talep edildi. 

Şiddetli dolu uyarısı da verildi

Kansas eyaletinde fırtınanın bir kamyonun devrilmesine yol açtığı ve 6 kasırganın meydana geldiği eyaletin bazı yerlerinde şiddetli dolu yağdığı ifade edildi.

Oklahoma eyaletinde bugün etkili olan fırtına ile dolu yağışının Arkansas ve Texas eyaletleri için ciddi riske yol açacağı tahmin ediliyor. 

Orman yangınları büyük hasara neden oluyor

Texas eyaletinde Alaska eyaletine kadar uzanan 10 eyalette toplam 35 orman yangını meydana geldiği ve Arizona eyaletinde tahliyelerin sürdüğü kaydedildi. 

Phoenix şehrinin kuzeyinde çıkan yangında 74 hektarlık çalılığın hasara uğradığı, Çarşamba günü de Arizona ile California'da yüksek sıcaklıkların etkili olacağı bildirildi.

Hava sıcaklığı 49 dereceye kadar çıkacak

Oregon eyaletinin güneyinden California eyaletinin güneyine kadar uzanan bölgede hava sıcaklığının 49 dereceye kadar çıkabileceği, ayrıca Arizona'da hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşabileceği ifade edildi. 

Fırtınaların, orman yangınlarının yayılmasına yol açabileceği konusunda uyarı da yapıldı.

Yorumlar (0)