Protestolar bugün de sürüyor

Gürcistan'da dün başlayan protestolar bugün de sürüyor. Göstericiler, hükümetin Rusya'ya gerekli tepkiyi göstermediğini söylüyor.

DÜNYA 21.06.2019, 21:37
Protestolar bugün de sürüyor

Rus bir milletvekilinin başkent Tiflis'te gerçekleştirilen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına katılmasına tepki olarak başlayan protestolar ikinci gününde devam ediyor.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği protestoda, binlerce Gürcü, akşamdan itibaren parlamentonun önünde toplanmaya başladı.

Konuşmaların yapıldığı, sloganların atıldığı gösteride, katılımcıların sayısının her geçen saat arttığı görüldü.

HÜKÜMETE RUSYA TEPKİSİ

Göstericiler, Rusya'nın Gürcistan'a yönelik politikalarını eleştirerek, Tiflis hükümetinin Rusya'ya gerekli tepkiyi göstermediğini iddia etti.

İçişleri Bakanının istifasını talep eden göstericiler, bakanın istifa etmemesi durumunda taleplerini erken parlamento seçimi olarak değiştireceklerini kaydetti.

Binlerce Gürcü dün gece de parlamento önünde toplanmıştı. Meclis binasına girmek isteyen göstericiler, güvenlik güçlerinin biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Protestoların ikinci gün de süreceğinin anlaşılması üzerine Meclis Başkanı İrakli Kobakhidze gün içinde istifa ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)