Protestocular Macron'u köşeye sıkıştırdı: "Siz, benim için çalışıyorsunuz"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron eşiyle tatildeyken yürüyüş esnasında protestocuların arasında kaldı. Protestocular, kabineye atanan yeni içişleri bakanının tecavüzle suçlandığı için Macron'dan çıkarılması talebinde bulunurken gergin anlar yaşandı.

DÜNYA 16.07.2020, 19:15 16.07.2020, 19:07
Protestocular Macron'u köşeye sıkıştırdı: "Siz, benim için çalışıyorsunuz"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron eşiyle birlikte yürüyüşe çıktığı esnada zor anlar yaşadı. 

Paris merkezinde bulunan Tuileries Bahçesi'nden geçmiş olduğu esnada kendisiyle konuşmak isteyen bir grup tarafından durduruldu. Protestocular isteklerini art arda sıralayarak Macron'dan açıklama bekledi.

"Tecavüzle suçlanan Brav'ı kov"

Protestocular, tecavüz davası süren yeni İçişleri Bakanı konusunda Macron'u köşeye sıkıştırdı.

Grubun içerisinden bir kişi, Macron'a 'Brav'ı kov' diye bağırdı. Macron ise bu talebe, bu isteği yapabilecek kişinin cumhurbaşkanı olmadığını söyleyerek sakin olması yönünde protestocuya telkinde bulundu.

Macron eşiyle tatildeyken bu şekilde sık sık durdurulduğunu ifade etti.

Protestocudan Macron'a: "Siz benim için çalışıyorsunuz"

Öte yandan protestocu grubundan başka bir kişi ise "Sen benim için çalışıyorsun" şeklinde bağırdı. Protestocu davası süren Gerald Darmanin'in ataması üzerinden yorum yaparak "Hükümete tecavüzle suçlanmış bir içişleri bakanı getirdiniz" dedi.

Macron ise bir önceki protestocuya verdiği yanıtı hatırlatarak göstericiye "Siz yargıç değilsiniz, ben de değilim" dedi.

Yorumlar (0)