Protestocu uçağın üstüne çıktı!

İngiltere'de bir protestocu, kalkış için hazırlanan bir uçağa tırmandı.

DÜNYA 10.10.2019, 17:35
Protestocu uçağın üstüne çıktı!

Bir iklim değişikliği protestocusu, Londra'daki London City havaalanında kalkış için hazırlanan bir İngiliz Hava Yolları (British Airways) uçağına tırmandı.

Adının James Brown olduğu öğrenilen bir İrlandalı, kalkış öncesi İngiliz Hava Yolları'na ait bir uçağa tırmandı. Kendilerini "Tükenişe Başkaldıranlar" olarak adlandıran iklim değişikliğine karşı mücadele eden aktivistler, hükümetlerin iklim değişikliği konusunda derhal ve önemli adımlar atmasını istiyor. Hafta başında dünya genelinde birçok farklı başkentte protestolar yapan göstericiler gözaltına alınmışlardı. 

Londra'nın doğusunda bulunan London City havaalanında gerçekleşen tuhaf protestonun başrolü James Brown'un görme engelli olduğu ve 2012'de gerçekleşen Londra Olimpiyat Oyunları'nda bisiklet kategorisinde bronz madalya kazandığı ortaya çıktı.

Eylem sırasında sosyal medyadan yaptığı canlı yayında konuştuğu belirtilen Brown, yükseklikten korktuğunu ancak iklim değişikliği ve ekolojik krizle çokça ilgili olduğu için hükûmetin iklim ve ekolojik bozulma konusundaki eylemsizliğini protesto etmek istediğini söyledi. 

Doping ihlâli sonrasında iki yıl boyunca paralimpik bisikletten men edilen Brown'un, biniş sırasında uçağın üzerine tırmandığı düşünülüyor.

Kalkışa hazırlanan uçağın yanına giden itfaiye ekibinin yardımlarıyla uçağın tepesinden indirilen protestocunun polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

"Tükenişe Başkaldıranlar" grubunun resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, "Paralimpik madalya kazanan James Brown, London City Havaalanı'nda bir uçağa cesurca tırmandı" ifadeleri kullanıldı. İklim değişikliği protestocuları, havacılık endüstrisinin neden olduğu emisyonun farkına varılmasını ve buna karşı önlem alınmasını istiyor. İlerleyen günlerde daha cesur hareketler ile daha fazla havaalanında bu gibi eylemlerin yaşandığı görülebilir.

Yorumlar (0)