“Prenses” unvanıyla ilk resmi tören: Kate Middleton, Diana’yı unutmadı

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin sonrasında büyük oğlu Kral III. Charles tahta geçmişti. Geçmiş dönemlerde “Düşes” unvanı bulunan Kate Middleton, ilk resmi etkinliğine “Galler Prensesi” olarak katıldı.

DÜNYA 24.11.2022, 11:35 25.11.2022, 11:13
“Prenses” unvanıyla ilk resmi tören: Kate Middleton, Diana’yı unutmadı

70 sene süren saltanatın ardından İngiltere Kraliçe'si II. Elizabeth 96 yaşında dünyaya gözlerini kapatmıştı. İngiltere'nin en yaşlı ve en uzun zaman tahtta duran hükümdarı olarak kayıtlara geçen Kraliçe Elizabeth’in sonrasında tahta en büyük oğlu Kral III. Charles geçmişti.

Middleton’da Prenses Diana esintileri

Daha öncesinde “Cambridge Düşesi” olarak anılan Kate Middleton, “Galler Prensesi” niteliğinde ilk kez resmi bir etkinliğe katılım sağladı. Buckingham Sarayı’nda gerçekleştirilen resmi davette Galler Prensesi, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’yı karşıladı.

“Prenses” unvanı ile ilk kez bir davet sırasında taç takan Middleton, kıyafet seçimini resmi davetler sırasında tasarımlarını giydiği Jenny Packham’dan tarafa kullandı.

Galler Prensesi, davet sırasında Prenses Diana tarafından da tercih edilen tacı taktı. Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı (Lover’s Knot) isimli tacı kullanan Galler Prensesi, Prenses Diana’nın kullandığı küpelerin benzerini tercih etti.

Yorumlar (0)