Prenses Leonor, 15 yaşında ilk kez tek başına kraliyet görevi aldı!

İspanya Kraliyet Ailesi’nin 15 yaşındaki en genç temsilcilerinden Prenses Leonor de Borbón, kraliyette ilk görevini yaptı. Kraliçe olacağı güne kadar büyüyecek olan Leonor, baba ve annesi olmadan ilk kez tek başına kraliyette başkanlık görevi aldı.

DÜNYA 25.03.2021, 15:25 26.03.2021, 11:41
Prenses Leonor, 15 yaşında ilk kez tek başına kraliyet görevi aldı!

VI. Felipe ve Letizia Ortiz'in kızları olan ve İspanya tahtının kraliçe olarak varisi olan Prenses Leonor de Borbón, daha 15 yaşında büyük bir göreve imza attı.



İspanya kraliyet Ailesi’nin en genç kuşağından olan Leonor de Borbón, kraliçe olacağı günleri beklerken, ilk kez kraliyet görevinde bulundu. Prenses Leonor de Borbón, kral babası VI. Felipe ve kraliçe annesi Letizia Ortiz olmadan başkanlığa imza attı.

Törendeki stiliyle dikkat çekti

Prenses Leonor bu görevi, Cervantes Enstitüsü’nün 30’uncu yılı kutlamasında gerçekleştirdi. Cervantes Enstitüsü, Madrid’de yer alan bir dil ve kültür merkezi olarak ilgi çeken bir merkez. Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilen törende, Leonor’un fırfırlı elbisesi dikkat çekti. Ayrıca kısa topuklu ayakkabılar giyen Prenses Leonor, salgın nedeniyle maske de taktı. Enstitü uzmanlarıyla bir araya gelip onlardan bilgi de alan Prenses Leonor, enstitüye İspanya Anayasası ve Cervantes’in yazdığı Don Quixote de la Mancha yani Don Kişot kitaplarını hediye etti.

UWC Atlantic College’da eğitim alacak

Prenses Leonor, daha önce de enstitüde bir kraliyet görevi üstlenmişti. 13 yaşındayken bu görevi yapan Leonor, İspanya Anayasası’ndan bir bölüm okuyarak dikkat çekmişti. Ayrıca Dünya Kitap Günü’nde, kardeşi Prenses Sofia ile beraber Don Kişot kitabından bir bölüm okumuşlardı.



Eylül ayında Galler’deki UWC Atlantic College’da eğitim almaya hazırlanan Prenses Leonor, askeri eğitim de alarak geleceğin kraliçesi olarak emin adımlarla ilerleyecek. Daha önce Belçika Prensesi Elisabeth ve Hollanda Kralı Willem-Alexander da bu okuldan eğitim almıştı.

Yorumlar (0)