Prens Selman'ın "hackleme saldırıları"nda yeni gelişme!

Suudi muhalif ve insan hakları aktivisti Masarir, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın muhaliflerin telefonlarını hacklediğini ve daha önceden gizlice yapılan saldırıların artık açık bir şekilde yapıldığını öne sürdü.

DÜNYA 30.01.2020, 12:13
Prens Selman'ın "hackleme saldırıları"nda yeni gelişme!

Suudi muhalif ve insan hakları aktivisti Ghanem el Masarir, son dönemde muhalif Suudilerin ve Amazon ve The Washington Post'un sahibi Jeff Bezos gibi isimlerin telefonlarının hacklenmesinin ardında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın olduğuna dair iddialar hakkında konuştu.

Masarir, kendi telefonunun da hacklendiğini ve bu yüzden Riyad hükümetine İngiltere'de dava açtığını söyledi. Suudi muhalif, ülkesinin rejimine yönelik eleştirilerinden dolayı takip edildiğini ve İngiltere'nin başkenti Londra'da Suudi kişiler tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Artık polis korumasında yaşadığını söyleyen Masarir, "Londra polisi tarafından ziyaret edildim ve bana hayatıma yönelik bir tehdit olduğu söylendi" dedi ve polisin, tehdidin kaynağını açıklamadığını söyledi.

"Cemal Kaşıkçı'dan başka bir örneğe ihtiyacımız yok!"

Kendisine yönelik tehdidin kimden geldiğini bilmeyen Masarir, bunun Veliaht Prens Selman'ın "katı rejimi" tarafından yapıldığını iddia ediyor. Masarir, "Suudiler onları eleştiren herkesi takip ediyor. Cemal Kaşıkçı'dan başka bir örneğe ihtiyacımız yok. Onu öldürüp, paramparça ettiler. Herkes biliyor bunu. Cemal Kaşıkçı, öldürülmeden yaklaşık bir ay önce, Ağustos 2018'de, ben de saldırıya uğradım. Kendilerini eleştiren herkesi takip ediyorlar ve zaten bunu açıkça söylediler. 'Her bir muhalif geri getirilmeli' dediler" diye konuştu.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde de adı geçen Selman ve Suudi yönetimi hakkında konuşan Masarir, "Beyaz Saray'da onları destekleyen biri olduğu sürece daha fazla cinayetten sıyrılacak gibi görünüyorlar" dedi. Suudi aktivist, Kaşıkçı cinayetinde asıl sorumluluğu olan kişilerin beraat ettiğini ve Selman'ın soruşturmaya dâhil bile edilmediğini söyledi.

"Kirli işlerini artık kamuoyu önünde yapıyorlar"

Masarir, Veliaht Prens Selman'ın muhalifler üzerindeki baskısı hakkında "Suudilerin muhaliflere yönelik baskısı yeni değil. 1980'lerde bir kişiyi Lübnan'dan kaçırıp Suudi Arabistan'a götürdüler. Bu ilk örnekti. Kraliyet ailesinin üç üyesini, Avrupa'dan kaçırdılar. Eskiden kirli işlerini saklarlardı ama Muhammed bin Selman'ın iktidara gelmesiyle hiçbir şeyi umursamıyor gibiler. Kirli işlerini artık kamuoyu önünde yapıyorlar. Kaşıkçı cinayeti gibi bir şey daha önce olmamıştı" dedi.

Selman'ın "Kaşıkçı hiç öldürülmemiş gibi davrandığını" söyleyen Masarir, "Selman başlangıçta cinayeti reddetti ancak 2 gün sonra kabul etti. Şimdi de Jeff Bezos'un telefonunu hacklediğini inkar ediyor. Birkaç hafta içinde bunu da kabul edebilir. Suudiler, onlar hakkında konuşan herkesin peşinde ve onlara karşı kullanmak amacıyla bilgi edinmek için akıllı telefonları hackliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kendisine saldırıdan sonra Suudiler kutlama yapmış!

2018 yılında saldırıya uğradıktan sonra annesiyle bile görüşmediğini söyleyen Masarir, "Muhammed bin Selman kaynaklı olağanüstü bir baskı altında olduklarını düşüyorum. Sadece ben değil, ülke dışındaki tüm muhalifler aynı durumda" dedi. Kendisine yapılan saldırı hakkında ise Masarir, Suudi olduklarını söyleyen kişilerin kendisini takip ettiklerini ve ardından kendisine saldırdıklarını belirtti ve "Suudiler, Twitter'da açılan bir etiketle kutlama yaptı" dedi.

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi hakkında eleştiriler bulunan videoları yüzünden ölüm tehditleriyle karşılaştığını söyleyen Suudi aktivist Masarir, tehditlerin ardından 2003'te İngiltere'ye iltica ettiğini söyledi. Telefonların hacklenmesi hakkında ise Masarir, "Pili çok çabuk bitiyordu ve güncelleyemiyordum. Zaten bu olaydan bir ay sonra saldırıya uğradım. Telefonumu hackleyerek beni takip ettiklerini düşünüyorum" dedi.

Masarir dava açıyor!

Telefonunda yapılan incelemelerin telefonunu birinin hacklediğini doğruladığını söyleyen Masarir, cihazda İsrailli bir korsan yazılım şirketinin "Pegasus" isimli casus yazılımının görüldüğünü, bunun ardından dava açtığını söyledi. Londra'daki mahkemenin davasını kabul ettiğini belirten Suudi aktivist, artık İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'na konu hakkında duyuruda bulunacağını söyledi.

Masarir, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman hakkında ise son olarak "Muhammed bin Selman'a güvenmeyin. Dikkatli olun. Eğer sizinle telefon numarası alışverişi yapmak isterse kabul etmeyin çünkü hacklenebilirsiniz" dedi.

Yorumlar (0)