Prens Selman Hollywood'a açılıyor

Cemal Kaşıkçı'nın katliamı ve onlarca kuzenine yönelik operasyonlar sonrasında imajı iyice zedelenen Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, imajını toparlamak için Hollywood'a açılıyor.

DÜNYA 09.05.2020, 11:35
Prens Selman Hollywood'a açılıyor

Özellikle Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra uluslararası arenada hem kendi hem de Suudi Krallığının itibarını düşüren veliaht prens Muhammed bin Selman, Hollywood projeleriyle yeniden saygınlık kazanmayı planlıyor.

Daily Mail'in haberine göre, geleceğin lideri diye tanıtılan fakat Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmesi sonrasında bütün imajı yerle bir olan Muhammed bin Selman, Hollywood'a açılmayı düşünüyor.

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan Hollywood şirketlerini satın almak için harekete geçen Muhammed bin Selman'ın, 320 milyar dolarlık varlığa sahip egemen servet fonu olan Kamu Yatırım Fonu’nu (PIF) devreye soktuğu ortaya çıktı.

Hisse aldığı açıklandı

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın emriyle PIF aracılığıyla etkinlik organizatörlüğü yapan Live Nation şirketinden 500 milyon dolarlık hisse alındığı duyuruldu.

Hollywood Reporter dergisi, Suudi Arabistan’ın Hollywood’daki yatırımlarını Ed Sheeran ve Madonna gibi isimlerle çalışan Warner Music Group’u satın almak için 12.5 milyar dolarlık teklifiyle genişletmeyi planladığını ileri sürdü.

İmaj operasyonu

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden sonra ilk kez fon aracılığıyla bir Amerikan şirketinden hisse alan Suudi Arabistan veliaht prens Muhammed bin Selman'In itibarını iyileştirmek için daha fazla adım attığı ve atacağı ileri sürüldü.

Geçen yıl Aralık ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve Amerikalı yıldızların davet edildiği “MDL Beast” müzik festivalinin de krallığın yaptığı insan hakları ihlallerine karşı olumlu bir imaj sergilemek maksadıyla gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ismi yakın zamanda da İngiltere Premier lig ekiplerinden Newcastle United'ı satın almak istemesiyle gündeme gelmişti.

Yorumlar (0)