Prens Philip uzun süren sessizliğini bozdu

İngiltere'de Prens Philip, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile savaşanlara teşekkür ederek uzun süren sessizliğini bozdu.

DÜNYA 20.04.2020, 14:09
Prens Philip uzun süren sessizliğini bozdu

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 98 yaşındaki kocası Prens Philip, Pazartesi günü Covid-19 pandemisine karşı mücadelede yer alanlara teşekkür etmek için uzun zaman sonra bir açıklama yaptı.

Edinburgh Dükü Philip, Ağustos 2017'de resmî nişanlardan emekliye ayrıldığından beri sadece birkaç kez kamuoyu önüne çıkıp açıklama yapmıştı. Prens şu anda Kraliçe 2. Elizabeth ile birlikte Windsor Şatosu'nda kalıyor.

"Herkese minnettarım"

Philip, "Dünya Aşı Haftası'na yaklaşırken, salgınla mücadele etmek için pek çok kişi tarafından yapılan hayati ve acil çalışmaları takdir ediyorum. Tıbbî ve bilimsel mesleklerde, üniversitelerde ve araştırma kurumlarında çalışan insanların hepsi bizi Covid-19'dan korumak için tek vücut olmuş durumda" dedi.

Kendilerinin güvenli bir şekilde evde kalmalarını sağlayan kişilere de teşekkür eden Philip, “Bizlerin güvenli bir şekilde evde kalmamız adına, hayatımızı sürdürmemizi sağlayan tüm kilit işçilere teşekkür etmek istiyorum. Gıda, üretim ve dağıtımında çalışan personel ve gönüllüler, posta ve dağıtım hizmetlerini devam ettirenler ve çöplerimizi toplayanlara minnettarız" şeklinde konuştu.

Philip, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülkenin karantina altına alınmasından bu yana ulusa bir mesaj gönderen kraliyet ailesinin son üyesi.

Bu ayın başlarında, Kraliçe 2. Elizabeth 68 yıllık saltanatında yalnızca 5'inci kez halka seslenerek Covid-19 salgınının üstesinden geleceklerini söylemişti.

Çiftin en büyük oğlu, 71 yaşındaki veliaht Prens Charles, Covid-19'un hafif semptomlarından muzdarip olduktan sonra iyileşmiş, sağlık personeline çalışmaları için teşekkür ederek ulus için garip ve üzücü bir zaman olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)