Prens Harry, karantina kuralını ihlal edecek!

Dedesini 99 yaşındayken kaybeden Prens Harry, cenaze için eşi Meghan Markle ile yaşadığı Amerika’dan İngiltere’ye gelmişti. Bilindiği üzere salgın nedeniyle, ülkeler arası seyahat edenlerin 10 günlük karantina kuralı bulunuyor. Ancak Harry, bu kuralı çiğnemek zorunda kalacak ve dedesinin cenazesine katılacak.  

DÜNYA 13.04.2021, 12:43 14.04.2021, 09:34
Prens Harry, karantina kuralını ihlal edecek!

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrılarak eşi Meghan Markle ile Amerika’ya yerleşen Prens Harry, 99 yaşındaki dedesi Prens Philip’in cenazesine katılmak üzere İngiltere’ye geldi. 10 Nisan’da İngiltere’ye gelen Prens Harry, salgın nedeniyle ülkeler arası seyahat edenlerin karanrina kuralı nedeniyle, karantinayı eşiyle daha önce yaşadıkları Frogmore Kır Evi'nde geçiriyor. Harry, kraliyetten ayrılıp Amerika’ya gittiğinden beri ilk kez bir seyahat gerçekleştirdi. 



10 günlük karantina kuralının süresi, Harry için indi

36 yaşındaki Prens Harry, cenazenin 17 Nisan’da yapılacak olması nedeniyle İngiltere’deki 10 günlük seyahat karantinasını delecek. Prens Harry’nin eşi Meghan Markle ise, ikinci çocuğuna hamile olduğu için doktorun tavsiye vermesi nedeniyle uçağa binemedi. Bu yüzden Markle, çocuğuyla beraber Amerika’da kaldı. İngiltere’de salgın nedeniyle, başka ülkeden gelenlerin 10 günlük karantina uygulaması bekleniyor. Prens Harry için de bu kuralın süresi 7 güne inmiş durumda. Ülkede karantina ihlali, bir aile üyesinin ve ya yakın arkadaşın cenazesine gidilmesi konusunda izin olduğu için delinebiliyor. Cenazeye katılım sonrasında ise, kişinden izolasyona devam etmesi bekleniyor.



Edinburg Dükü Prens Philip için Buckngham Sarayı, 30 kişilik bir cenaze töreni düzenleneceğini açıklamıştı. Windsor Kalesi’nde düzenlenecek olan cenaze törenine Prens Philip, kendi tasarlamış olduğu tabutuyla getirilecek. Cenaze töreni öncesinde, St George’s Şapeli’nde yaklaşık bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Sosyal mesafeye uyulacak olan cenazede, koronavirüs kurallarına da tam olarak uyulacak.

Yorumlar (0)