Prens Andrew’a darbe üstüne darbe! Gözyaşlarına boğuldu

Cinsel saldırı iddiaları sebebiyle yargılanan Prens Andrew'un, fahri askeri unvanlarının elinden alınmasından sonra gözyaşlarına boğulduğu öne sürüldü. Kararı, 73 yaşındaki Prens Charles ile 39 yaşındaki oğlu William'ın istediği belirtiliyor.

DÜNYA 17.01.2022, 14:08 18.01.2022, 11:52
Prens Andrew’a darbe üstüne darbe! Gözyaşlarına boğuldu

ABD'de cinsel saldırı suçlamasında yargılama muafiyeti olmadığına ilişkin karardan sonra askeri unvanları alınan Prens Andrew'un tamamen harap olduğu iddia ediliyor.

'Annesini hayal kırıklığına uğrattı'

Üst düzey savunma kaynağından alınan bilgilere göre, "Prens bu haberi beklemesine rağmen kendisine iletildiğinde gözyaşlarına boğuldu. II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yıldönümünde birçok kişiyi, annesini özellikle hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyor" açıklamasını yaptı.

Andrew'un unvanlarını alınmasını ise 73 yaşındaki ağabeyi Prens Charles ile Charles'ın 39 yaşındaki oğlu William'ın talep ettiği öne sürüldü. Kaynaklar, Andrew'nun kraliyetten sürülmesi ihtimalini tahtın varisi Charles ile onun oğlu William'ın önerdiğini, kraliçenin de bu karara onay verdiğini iddia etti.

İddiaya göre, Andrew'un görevden alınması ordunun üst düzey komutanlarında rahatlama hissi yarattı. 

Ayrıca, "Onun masum olduğuna ikna olmuş Kraliyet Ailesi'nde birkaç kişi var" iddiaları da ortaya atıldı. Fakat Kraliyet'in hemen bir karar almak durumunda kaldığına vurgu yapıldı.

13 Ocak’ta açıklanmıştı

13 Ocak’ta, Prens Andrew'un kamudaki görevlerinden tamamen alındığı Kraliyet Ailesi’nin Twitter hesabından açıklanmıştı. 21 senedir Kraliyet Donanması'nda aktif görev alan Prens Andrew, helikopter pilotu olarak 1982 Falkland Savaşı'nda yer almıştı. 

ABD'de pedofil milyarder Epstein'in mağdurlarından biri olan Virginia Giuffre, geçen yıl Prens Andrew'un kendisini taciz ettiğini iddia ederek dava açmıştı. Giuffre, 17 yaşında olduğu dönemde Andrew'un cinsel saldırısına maruz kaldığını ortaya atmıştı. Davanın reddedilmesini talep eden York Dükü’nün bu talebine red cevabı gelmişti. Söz konusu duruşmanın sonbaharda gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)