Posta kutularında ırkçı mesajlar bulundu

Almanya'nın Köln kentinde Türklerin posta kutularına "Sizler de Yahudiler gibisiniz. Müslümanlar Almanya'yı terk edin. Yakında size yönelik saldırılar başlayacak" yazan mektuplar bırakıldı.

DÜNYA 08.06.2019, 13:29
Posta kutularında ırkçı mesajlar bulundu

Almanya'nın Köln kentinde Türklerin posta kutularına gamalı haç ve nükleer bomba sembolleri içeren tehdit mektupları bırakıldı.

"SİZLER DE YAHUDİLER GİBİSİNİZ"

Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve 15 yıl önce çivili bombalı saldırı yapılan Keup Caddesi çevresindeki sokaklarda oturan yabancı kökenli kişilerin posta kutularına bırakılan mektuplarda, "Sizler de Yahudiler gibisiniz. Müslümanlar Almanya'yı terk edin. Yakında size yönelik saldırılar başlayacak." şeklinde ifadeler yer alıyor.

Keup Caddesi Esnaf Birliği Başkanı Meral Şahin, iki gün sonra caddelerinin bombalanışının 15. yılı nedeniyle anma etkinlikleri düzenleyeceklerini, bu mektupların bununla ilgisi olup olmadığını bilmediklerini belirtti.

Şahin, "Mektuplar Mülheim semtindeki Keup Caddesi'nin yakınındaki iki caddedeki yabancı kökenlilerin posta kurularına atılmış. Mektupta 'Siz Müslümanlar hiçbir zaman bizleri sevmediniz. Bizden nefret ediyorsunuz, biz bunun farkındayız. Bomba atacağız, sizleri öldüreceğiz. Sizler aynı Yahudiler gibisiniz' şeklinde ifadeler yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Polisin mektupları topladığı bilgisini aldıklarını kaydeden Şahin, "İnsanları ürkütmek, korkutmak ve sindirmek için yapılan şeyler. Biz bunların gerçeğini de yaşadık o yüzden bunlar bizi korkutmaz." dedi.

Yorumlar (0)