Portekiz’de koronavirüs aşısı olan sağlık çalışanı öldü!

Portekiz’de ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech firmalarının geliştirdiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısını yaptıran 41 yaşındaki hemşire, 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

DÜNYA 04.01.2021, 22:39 05.01.2021, 15:27
Portekiz’de koronavirüs aşısı olan sağlık çalışanı öldü!

Koronavirüs salgını Avrupa ülkelerinde etkisini tüm hızıyla arttırmayı sürdürürken, 27 Aralık tarihinde Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde koronavirüse karşı aşı uygulamaları başlamıştı. 

Portekiz’de 30 Aralık tarihinde ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısını uygulatan 41 yaşındaki Sonia Acevedo, aşı uygulandıktan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Yetkililer, hemşirenin beklenmedik kaybının arkasında koronavirüs aşısının olduğuna ilişkin hiçbir dayanak bulunmadığını ve olayın detaylı bir şekilde araştırıldığını dile getirdi. 

Yetkililer, hayatını kaybeden hemşirenin kesin ölüm sebebi için otopsi sonucunun beklendiğini duyurdu.

Hemşirenin çalıştığı kurum tarafından yapılan açıklamada, hemşirenin aşı vurulduktan sonra herhangi bir negatif reaksiyon sergilemediği, daha evvel belirgin bir hastalık ya da alerjik reaksiyon geçmişinin olmadığı kaydedildi.



Aynı kurumda 538 sağlık çalışanı aşı yaptırdı

Yaşamını yitiren hemşirenin babası Abilio Acevedo ise ülke basınına gerçekleştirdiği açıklamada, “Kızım iyiydi. Herhangi bir sağlık problemi yoktu. Koronavirüs aşısını uygulattı fakat herhangi bir semptom göstermedi. Kızıma ne olduğunu bilemiyorum. Yalnızca cevapları istiyoruz. Onun ölümüne nelerin sebep olduğunu bilmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ülke medyasında yer bulan haberlerde, Acevedo’nun çalıştığı kurumda toplam 538 sağlık çalışanının aşılandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)