Pompeo'ya 'peynirli' protesto!

Mike Pompeo'ya, Avrupa turu kapsamında geldiği İtalya’da bir İtalyan gazeteci tarafından parmesan peyniri verildi. Protestoya tepki gösteren İtalya Başbakanı Conte, peyniri Pompeo'dan alarak görevlilere verdi.

DÜNYA 01.10.2019, 22:47
Pompeo'ya 'peynirli' protesto!

ABD Dışişleri BakanıPompeo, İtalya, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’ı kapsayan Avrupa turunun ilk ayağı olan Roma’da ilk olarak Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü. Görüşmenin ayrıntısıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Pompeo, daha sonra Başbakan Giuseppe Conte tarafından Başbakanlık Sarayı Chigi’de görüştü.

Pompeo'ya parmesan peyniri verdi

Başbakan Conte’nin, Pompeo’yu karşılaması ise bir İtalyan gazetecinin, sembolik protestosuna sahne oldu. Gazeteci Alice Martinelli, ABD’nin gümrük vergilerini arttırması durumunda etkileneceği kaydedilen İtalya’nın en fazla ihraç ettiği gıda ürünlerin başında gelen parmesan peynirinden bir adet Pompeo'ya verdi ve İtalyan ürünlerinin bundan zarar görmemesi gerektiğini belirtti.

İtalya Başbakanı Conte karşı çıktı

Başbakan Conte, protestocu gazeteciyi bir süre engelledikten sonra "İtalya bu şekilde savunulmaz." diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Martinelli de görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.

İkilinin görüşmesine dair bir açıklama yapılmazken, İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Conte’nin, gümrük vergilerini arttırmayı düşünen ABD’den vergi artırımına karşı muafiyet isteyeceği aktarıldı.

İtalyan gazetesi Corriere della Sera’nın haberine göre, ABD pazarının, peynir, zeytinyağı, şarap, makarna gibi İtalyan gıda ürünleri için 5,2 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Pompeo’nun, bu ülkedeki temaslarının son gününde, İtalyan olan büyükbabalarının memleketi Abruzzo bölgesindeki Pacentro’yu da ziyaret edeceği belirtildi.

Yorumlar (0)