Pompeo ve Barzani'den 'füze saldırısı' görüşmesi!

ABD Dışişleri Bakanlı Mike Pompeo ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani telefonda görüştü. İkili, İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine yaptığı füze saldırısını konuştu.

DÜNYA 08.01.2020, 11:21
Pompeo ve Barzani'den 'füze saldırısı' görüşmesi!

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pompeo ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Irak'taki son gelişmeleri konuştuklarını ve mevcut duruma ilişkin tansiyonun düşürülmesine yönelik öneriler yaptığını aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo'nun İran'ın Erbil dahil Irak'taki askeri üslere yönelik füze saldırıları ve son gelişmeler hakkında Barzani'ye bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca IKBY Başbakanının da yaşanan gelişmeler kapsamında yakın temas kurması gerektiğinine değinildiği kaydedildi.

ABD'nin IKBY'de iki üssü bulunuyor

ABD'nin Irak'ta Erbil Uluslararası Havalimanı ve Harir Askeri Üssü olmak üzere iki üssü var.

IKBY: Erbil'de can kaybı yok!

Irak Medya Ağı Erbil'deki ABD üslerine toplamda 5 füzenin isabet ettiğini duyurdu, IKBY İçişleri Bakanlığı da söz konusu füze saldırılarında Erbil'de herhangi bir can kaybı olmadığını aktardı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu açıklamıştı.

Pentagon, İran'ın ABD askerlerinin konuşlandırıldığı Irak'ın Enbar kentinde bulunan Ayn el-Esed ile Erbil'deki üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı gerçekleştirdiğini bildirmişti.
 

Yorumlar (0)