Pompeo: İran'a defalarca söyledik!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Vekil güçler kullanarak ülkenizde barış ve güven içinde oturamazsınız. 'Tam da buna sebep olan ve İran hükümeti adına karar verici isimleri vuracağız.' dedik. Bu konuda ciddiyiz." dedi.

DÜNYA 05.01.2020, 21:26 13.01.2020, 12:23
Pompeo: İran'a defalarca söyledik!

ABD Dışişleri Bakanı MikePompeo, CNN, Fox News ve ABC televizyonuna, İran ile ABD arasında tırmanan gerilimle ilgili açıklamalar yaptı.

"İran hükümeti adına karar verici isimleri vuracağız"

Pompeo, "Vekil güçler kullanarak ülkenizde barış ve güven içinde oturamazsınız. 'Tam da buna sebep olan ve İran hükümeti adına karar verici isimleri vuracağız.' dedik. Bu konuda ciddiyiz ve gereken tüm adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

"Bize saldırmanız bedelsiz kalmayacak"

Mike Pompeo, "İran'a defalarca söyledik. Bize saldırmanız bedelsiz kalmayacak. Biz de kararlı adımlar atacağız. Vekil güçler kullanarak ülkenizde barış ve güven içinde oturamazsınız. 'Tam da buna sebep olan ve İran hükümeti adına karar verici isimleri vuracağız.' dedik. Bu konuda ciddiyiz ve gereken tüm adımları atacağız." diye konuştu.

Kültürel varlıklara yönelik saldırı yapılacak mı?

Kültürel varlıklara yönelik saldırı olasılığıyla ilgili Pompeo, "Savunma Bakanlığı şu anda seçenekleri değerlendiriyor ama vuracağımız tüm hedefler yasal hedefler olacak." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran konusunda kararlı olduğunu aktaran Pompeo, "Başkan Trump'ın söyledikleri bizim uzun zamandır ifade ettiklerimizle tutarlı. İran destekli güçler Irak'ta ABD'ye yönelik saldırılarını fütursuzca düzenlediler. Biz de 'bu saldırılar devam ederse İran'ı vururuz.' dedik. Bunu 4 ay önce açıkça söyledik." ifadesini kullandı.

"Orta Doğu istikrarsız bir yerdi"

Pompeo, "ABD'nin Süleymani'yi öldürmesiyle Orta Doğu daha da istikrarsızlaşıyor bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna, "Orta Doğu istikrarsız bir yerdi. Biz istikrar için bir alan ve fırsat oluşturuyoruz. Bunu koalisyonlar kurarak yaptık, bunu ortak ve müttefiklerle yakından çalışmakla yaptık ve bunu İran İslam Cumhuriyeti'ne, onların serserice davranışlarını kabul etmediğimizi açıkça belirterek yaptık." yanıtını verdi.

"ABD kuvvetlerinin ülkede kalmasını istediğinden eminiz"

Irak Parlamentosunun tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına ilişkin kararıyla ilgili de konuşan Pompeo, "Şunu unutmamak lazım, başbakan istifa etmiş bir başbakan ve görevi vekaleten yürüten bir başbakan ve tam da mücadele ettiğimiz İran'dan çok büyük tehditler alıyor ancak Irak halkının, ABD kuvvetlerinin ülkede kalmasını istediğinden eminiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)