Pompeo'dan 'güvenli bölge' mesajı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ile Türkiye arasında 'Müşterek Harekat Merkezi' kurulması için anlaşmaya varılmasından memnun olduğunu açıkladı.

DÜNYA 10.08.2019, 11:25 10.08.2019, 17:27
Pompeo'dan 'güvenli bölge' mesajı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' görüşmeleri kapsamında ABD ile Türkiye arasında 'Müşterek Harekat Merkezi' kurulması için anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bakan Pompeo, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasında gerçekleştirilen 'güvenli bölge' görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'nin kuzeydoğusunda ortak güvenlik endişelerimizi ele alan ve sürdürülebilir güvenlik mekanizması kurulması için ABD ve Türkiye arasında yapılan önemli ilerlemelerden memnuniyet duydum. Güvenli bölgenin kurulması, barış ve güvenliğin sağlanması açısından önemli bir adım."

Güvenli bölgenin barış koridoru olmasına karar verildi 

Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD ile koordineli bir şekilde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' için Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ile ABD askeri yetkilileri arasında 5-7 Ağustos'ta bakanlıkta görüşmeler yapılmıştı. 

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu kapsamda güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması hususunda mutabık kalınmıştı. 

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ve ABD askeri yetkilileri, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konularında da anlaşma sağlamıştı. 

Yorumlar (0)