Polonya liderine telefon şakası

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, içlerinden birisinin kendisini Fransa Cumhurbaşkanı Macron olarak tanıttığı Rus sosyal medya fenomenleri tarafından tuzağa düştü.

DÜNYA 23.11.2022, 00:33
Polonya liderine telefon şakası

Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Andrzej Duda'nın geçtiğimiz hafta Emmanuel Macron olduğunu öne süren bir kişiyle görüşme yaptığı doğrulandı.

Yedi dakika kadar konuştu

Bahse konu açıklamada, Duda'nın 15 Kasım tarihinde Polonya'nın Ukrayna hududuna yakın bir bölgeye isabet eden ve iki kişinin can vermesiyle neticelenen füze olayının hemen akabinde pek çok yetkili tarafından arandığı kaydedildi. 

'Lexus' ve 'Vovan' lakaplı Rus şakacılar Alexei Stolyarov ve Vladimir Kuznetsov'un YouTube'da yayımladıkları kayıtta Duda'nın Macron olduğunu zannettiği kişiye, olay üzerine kendisine ulaştığı için teşekkür ettiği anlaşılıyor.

İngilizce konuşan Duda, bahse konu olayın ayrıntılarını, NATO'dan istişare isteğinde bulunma planlarını ve Ukrayna'yı işgal eden Rusya Federasyonu ile durumu çok daha da kötüleştirmemek adına dikkatli davrandığını dile getiriyor.

Yedi dakikadan fazla bir süre boyunca Duda, ABD Başkanı Biden'ın füze olayından Rusya Federasyonu'nu sorumlu tutmadığını fakat Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin düşenin, Rusya Federasyonu füzesi olduğunda ısrarcı olduğunu söylüyor.

Aynı tuzağa ikinci kez düştü

Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ilgili kurumların, söz konusu kişilerin Duda'ya nasıl ulaşabildiğinin kontrol edildiği kaydedildi.

Stolyarov ve Kuznetsov, 2020 yılında da Duda ile kendilerini BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Guterres olarak tanıtmış ve konuşmuştu.

İkili daha evvel benzer yöntemlerle Macron ve eski İngiltere Başbakanı Johnson'ın yanı sıra Prens Harry ve Elton John dahil pek çok ünlü ismi tuzağa düşürmeyi başarmıştı.

Yorumlar (0)