Polonya "ahlaksızca" diyerek "İstanbul Sözleşmesi"nden çekiliyor

İstanbul Sözleşmesi, kadını koruması gerekirken cinayetlerin daha da artması, yeni mağduriyetler yaratması ve toplum ahlakına aykırı yönleriyle Türkiye'de tartışılırken; Polonya, İstanbul Sözleşmesi'ni "Tehlikeli, ahlaksız ve ideolojik" diyerek çekilme hazırlığı yaptığını duyurdu.

DÜNYA 26.07.2020, 13:45
Polonya "ahlaksızca" diyerek "İstanbul Sözleşmesi"nden çekiliyor

İstanbul Sözleşmesi'nde yer alan bazı maddelerin ideolojik olduğunu, bazı tehlikeleri ve adaletsizlikleri barındırdığını savunan Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına öneri getireceklerini açıkladı.

Polonya'da da İstanbul Sözleşmesi tartışılıyordu

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Polonya'da son günlerde büyük tartışmaya neden olan İstanbul Sözleşmesi'ne dair önemli bir açıklama yaptı.

Zaten mevcut Polonya yasalarının, kadınların şiddete karşı korunması ve aile içi şiddet mağdurlarının güvence altına alınmasıyla ilgili İstanbul Sözleşmesi'nin tüm standartlarını barındırdığını belirten Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Adalet Bakanlığı olarak yarın, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek için çalışma başlatılması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına öneri getireceklerini kaydetti.

"İstanbul Sözleşmesi'nin bazı maddeler tehlikeli"

İstanbul Sözleşmesi'nde bazı maddelerin ideolojik unsurlara sahip olduğunu ve tehlikeli maddeler içerdiğini ifade eden Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, sözleşme ile "biyolojik cinsiyete karşı sosyo-kültürel cinsiyetin" inşa edilmeye çalışıldığının altını çizerek, bu durumun Polonya kültürü tarafından kabul edilemez olduğunu vurguladı ve "gelecek nesil için zararlı" değerlendirmesinde bulundu.

Polonya, "eşcinsel aileye" karşı!

İstanbul Sözleşmesi'nin bazı maddelerinin eşcinselliği kutsadığını, çocuk ve gençlere eşcinsellerin aile kurabilecekleri yönünde eğitim verilmesini istediği, bunun Polonya kültürü tarafından ahlaksız bulunduğunu ve kabul edilemez olduğunu vurgulayan Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, LGBT’lilerin arasında aile ilişkisi kurulmasının teşvik edilmesine şiddetle karşı olduklarını, İstanbul Sözleşmesi'ndeki bu maddelerin daha ziyade sol ve eşcinsel çevrelerin savunduğu bir yaklaşım olduğunu, İstanbul Sözleşmesi ile bu ahlaksız yaklaşımlarına hukuki bir zemin oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

"İstanbul Sözleşmesi'nde ideolojik yaklaşımlar var"

İstanbul Sözleşmesi'nde ayrıca ideolojik yaklaşımların bulunduğunu da belirten Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, bu ideolojik yaklaşımların sosyal, kültürel ve ahlaki değişikliklere yol açabileceğini kaydetti.

"Sol ve feminist propagandalar alçakça"

Sol ve feminist propagandalara karşı dikkati olunması gerektiğini ifade eden Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, "İstanbul Sözleşmesi'ne karşı olmak, mağdurların korunmasına karşı olmak demek değildir. Bu düpedüz ve alçakça bir yalandır." ifadelerini kullandı.

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro

Aile Bakanı da "İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceğiz" demişti

Geçtiğmiz hafta Polonya'nın İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmaya hazırlandığını duyuran Polonya Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Marlena Malag, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan LGBT'liler ve feministlerin yaptıkları gösterilerde hedefe konulmuştu.

Yorumlar (0)