Polis, çocuğunu kurtarmak isteyen babaya saldırdı!

Almanya'nın Krefald şehrinde bir evde yangın çıktı. Polis, çocuğunu kurtarmak isteyen babaya akılalmaz bir şekilde saldırıda bulundu. 

DÜNYA 12.10.2020, 08:50 12.10.2020, 16:27
Polis, çocuğunu kurtarmak isteyen babaya saldırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yanı sıra Avrupa'da da polis şiddeti artarak devam ediyor.

Almanya'nın Krefeld şehrinde bulunan bir evde yangın çıktı. Yapılan ihbarın ardından yangının çıktığı yere itfaiye ekipleri ile polis ekipleri geldi. 

"Çocuğum evde" diyen babaya saldırdılar

Bir baba, söz konusu evde çocuğunun olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis memurları tarafından babaya müdahalede bulundu. Orantısız güç kullanan polis memuru, evde çocuğunun olduğunu ifade eden babaya aniden saldırmaya başladı. 

Polis ekiplerinin saldırıda bulunduğu anlar, çevrede bulunan bir şahıs tarafından saniye saniye kaydedildi. Söz konusu görüntülerde, 7 polis memurunun babayı ittirdiği fark edildi. 

"Duyarsız kalmayın"

Alman halkı, yaşanan olaya sosyal medya platformları üzerinden tepki gösterdi. Savcılığa çağrıda bulunan halk, polis şiddetine duyarsız kalınmaması gerektiğini belirterek, bu kişilerin acilen görevden uzaklaştırılmaları gerektiğini ifade etti. 

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, olay hakkında tahkikat başlatıldığı bildirildi. 

Hamile kadını yere yatırarak üstüne basmışlardı

Almanya'nın başkenti Berlin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin sıkılaştırılması üzerine geçen ay protesto gösterisi düzenlenmişti. Tiergarten Parkı'nda toplanan halk, tedbirlerin yumuşatılması amacıyla seslerini yükseltmişlerdi. Polis ekipleri, protestoculara sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu.

Yaşanan olaylar sırasında 4 polis memurunun kadın protestoculardan birini yere yatırarak kelepçelemeye çalıştığı ve söz konusu kadının bağırması üzerine polis memurlarından birinin oldukça şiddetli bir şekilde yumruk attığı fark edilmişti. 

Alman basını, yere yatırılarak üstüne basılan kadının hamile olduğunu bildirmişti. 

Yorumlar (0)