PKK/YPG'li teröristler, Münbiç'te sivillere ateş açtı: 8 sivil hayatını kaybetti

Münbiç'te PKK terör örgütünün, "zorunlu askerlik" adıyla halkı zorla silahlı kadrosuna katma faaliyetine direnen siviller, terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısına uğradı ve 2 günde 8 sivil yaşamını yitirirken 27 sivilin ise yaralandığı açıklandı.

DÜNYA 02.06.2021, 09:19 02.06.2021, 18:05
PKK/YPG'li teröristler, Münbiç'te sivillere ateş açtı: 8 sivil hayatını kaybetti

Suriye'nin Münbiç bölgesinde sivil halk, terör örgütü PKK/YPG’nin “zorunlu askerlik” adıyla halkı zorla silahlı kadrosuna katma girişimini protesto ediyor.

2 günde 8 sivil hayatını kaybetti

Protestolar sonrası terör örgütü PKK/YPG, Münbiç’te sokağa çıkma yasağı ilan etti, fakat halk yasağa rağmen protesto gösterilerine devam ediyor. Göstericiler, Münbiç’te alıkonmaların artık son bulması, 'zorunlu askerlik' uygulamasına son verilmesi ve protesto gösterisi düzenleyen halka ateş açan teröristlerin yargılanmasını istiyor.

Gösterilere engel olmaya çalışan terör örgütü PKK/YPG’nin halka ateş açması sonucu 2 günde en az 8 sivilin yaşamını yitirdiği ve 27 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gösteriler, merkezde ve kırsal kesimde sürerken terör örgütünün Rakka ve çevresindeki bölgeden birçok teröristi Münbiç'e sevk ettiği bildirildi.

Rus ve rejim heyeti, aşiret liderleriyle görüşüyor

Rusya ve Esed rejiminden oluşan bir heyet, bölgedeki aşiret liderleriyle görüşmek için Münbiç’in ilçe merkezine gittiği açıklanırken bu heyetin, Ebu Said aşiretinin lideri olan Şeyh İbrahim Şelaş ve beraberindeki 4 aşiret lideriyle görüşmeler yaptığı aktarıldı.

Öte yandan terör örgütü PKK’nın da bölgedeki aşiret liderleriyle görüştüğü ifade edildi.

Münbiç’te yaşanan olaylar

Münbiç’in, nüfusunun yüzde 99'u Arap olan ilçe merkezi ve çevre mahallelerde yaşayan yüzlerce sivil, kız ve erkek çocuklarının PKK tarafından 'zorunlu askerlik' adıyla silahlı altına alma girişimine karşı direnerek, PKK’yı protesto etmek için dün bölgede bir araya gelmişti.

Bu protestoları düzenleyen halka PKK'lı teröristlerin ateş açması sonucu 1 sivil hayatını kaybetmiş ve 3 sivil de yaralanmıştı. Olaydan sonra ilçe merkezindeki öfkeli halk, Halep Yolu üzerinde bulunan PKK'nın kontrol noktasını ele geçirerek bölgeyi ateşe vermiş, dün de merkezde kepenkleri kapatarak örgüte tepkilerini göstermişti.

Terör örgütü PKK, sivillerin protestolarını engellemek için gece yarısından itibaren bölgede, 48 saatlik bir 'sokağa çıkma yasağı' ilan etmişti.

Yorumlar (0)