PKK, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı!

YPG/PKK, DEAŞ'lıların kampından yüzlerce kişiyi daha serbest bıraktı. Irak ile komşu olan kamptan DEAŞ'lıların serbest bırakılması, "Irak parlamentosunun ABD kararının hemen sonrasına" denk gelmesi dikkat çekti.

DÜNYA 06.01.2020, 10:10
PKK, yüzlerce DEAŞ'lıyı serbest bıraktı!

Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesi ile komşu olan Suriye'nin Haseke vilayetindeki yüzlerce DEAŞ'lı, PKK tarafından serbest bırakıldı. PKK'nın bu hamlesi "Irak parlamentosunun ABD kararı sonrasına" denk gelmesi dikkat çekerken, akıllara da "ABD Irak'tan intikam almak için PKK'ya, 'DEAŞ'lılar serbest bırak' talimatı mı verdi?" sorusunu getirdi.

Her iki örgüt de ABD kontrolünde

ABD kontrolündeki bölücü terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesi ile komşu olan Hol Kampı'nda tuttuğu DEAŞ'lı teröristler ve ailelerinden oluşan yüzlerce kişiyi serbest bıraktı.

ABD'nin Ortadoğu'daki planlarını adım adım gerçekleştirebilmek için kurduğu DEAŞ örgütü mensuplarının, yine kendi kontrolündeki PKK tarafından serbest bırakılması ise akıllara, "ABD'nin, Irak'tan çıkarılması kararına karşı hamle" olup olmadığı sorusunu getirdi.

400 kişi bırakıldı

Anadolu Ajansı'nın güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, bölücü terör örgütü YPG/PKK, Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesi ile komşu olan Suriye'nin Haseke ilindeki Hol Kampı'nda tuttuğu DEAŞ'lı teröristler ve ailelerinden oluşan 400 kişiyi, bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olmasının ardından serbest bıraktı.

Daha önceki salıvermelerde DEAŞ'lılara bazı şartlar koşan PKK'nın bu kez salıverdikleri DEAŞ'lılara "Irak'a saldırın" şartı koştuğu tahmin ediliyor.

AA, kamptan çıkartılanların isim listesine ulaştı

ABD kontrolündeki bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmasının ardından yüzlerce DEAŞ'lı teröristi ve ailesini serbest bırakmış veya kaçmalarına göz yummuştu.

Terör örgütünün bu hamlesi kimileri tarafından "Türkiye'nin operasyonları durdurması için ABD ve Batı ülkelerine şantaj yapma" olarak yorumlarken, kimileri de  "ABD'nin PKK üzerinden kurduğu bir oyun" şeklinde yorumlamıştı. Oyuna göre; serbest bırakılan DEAŞ'lılar terör eylemi yaptıkça ABD'nin ve PKK'nın bölgedeki varlığının sözde önemi ortaya çıkacaktı.

Tel Abyad'dan 800 DEAŞ'lıyı bırakmışlardı

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), 17 Kasım 2019 tarihinde yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad Hapishanesi'nden en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığını duyurmuştu.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın son iki ayda 1000'den fazla DEAŞ üyesi ve ailesini serbest bıraktığı biliniyor.

Hol Kampı

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, Hol beldesinde Nisan 2017 tarihinde kurduğu kampta Deyrizor'da DEAŞ terör örgütü ile çatışmalardan kaçan sivillerin yanı sıra teslim olan bazı DEAŞ'lıları ve ailelerini tutuyor.

Hol Kampında, PKK'nın alıkoyduğu siviller ise insanlık dışı şartlarda barındırılıyor.

Hijyenik olmayan lavabo ve duş kabinleri, yırtık çadırlar, tarihi geçmiş yiyecekler, kronik rahatsızlıkları olanlara ilaç temin edilmemesi, hasta bakımı yapılamaması kamptaki başlıca sorunlar arasında bulunuyor.

BM (Birleşmiş Milletler) ve sivil toplum örgütleri sık sık Hol Kampı'ndaki insani durumun giderek kötüleştiği uyarısı yapıyor ve terör örgütü DEAŞ militanlarının tutulduğu merkezlere erişim talep ediyor.

BM'ye göre 10 bin kişi kapasiteli Hol Kampı'nda, kapasitesinin 7-8 katı kadar kişi (70 bin-80 bin) tutulurken, tutulanların çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Hol Kampı'nda yaklaşık 50 ülkeden birkaç bin yabancı terörist savaşçı ve ayrıca çok sayıda Suriyeli ve Iraklı terörist bulunuyor.

Yorumlar (0)