PKK, ÖSO'ya saldırdı: 3 ölü!

Terör örgütü YPG/PKK, Bab ilçesinden ÖSO'nun (Özgür Suriye Ordusu) cephe hatlarına sızmaya çalışması sonucu gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı.

DÜNYA 04.08.2019, 13:39
PKK, ÖSO'ya saldırdı: 3 ölü!

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde yuvalanan bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın, Azez ile Bab ilçesinde konuşlu ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) güçlerinin cephe hatlarına sızma girişimi üzerine yaşanan çatışmalarda 3 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Tel Rıfat ve çevresinde yuvalanan bölücü terör örgütü YPG/PKK, gece saatlerinde Bab ilçesinin Abla köyünden Özgür Suriye Ordusu cephe hattına sızmaya çalıştı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında Azez'in güneyindeki Kelecebrin, Mare ilçesinin batısındaki Şeyh İsa ve Bab ilçesinin batısındaki Abla Hazvan ve Dikmetaş noktalarında gece boyunca uzun namlulu silahlarla şiddetli çatışmalar yaşandı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın sızma girişimini püskürten Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarından 3'ü hayatını kaybederken, 3'ü de yaralandı.

Tel Rıfat ve çevresinde konuşlu bölücü terör örgütü YPG/PKK, sık sık muhaliflerin kontrolündeki Azez, Marea, Kefer Kelbin ve Cibrin bölgelerinde sivil yerleşim yerlerini ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerine saldırıyor.

Yorumlar (0)